Instagram: Πλέον μπορείς να κατεβάζεις τα public Reels

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε επίσημα ότι πλέον όλοι οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως αποκτούν τη δυνατότητα να κατεβάζουν οποιοδήποτε Reel παρακολουθούν, αρκεί να είναι δημόσια από τον δημιουργό τους. Μέχρι πρότινος, η δυνατότητα αυτή περιοριζόταν μόνο στις ΗΠΑ, ενώ όλοι οι χρήστες μπορούσαν απλά να αποθηκεύουν τα Reels μέσα στην εφαρμογή για να τα παρακολουθήσουν αργότερα.

Ο Mosseri αναφέρει ότι τα downloaded Reels θα περιλαμβάνουν ένα watermark του Instagram μαζί με το όνομα του λογαριασμού, όπως δηλαδή ισχύει και για το TikTok.

Οι χρήστες θα μπορούν να πατούν στο share button και εκεί θα βλέπουν την επιλογή αποθήκευσης του Reel. Οι δημιουργοί, πάντως, θα μπορούν να απενεργοποιούν την δυνατότητα download των Reels τους μεταβαίνοντας στα Settings -> Privacy -> Reels and Remix μέσω του διακόπτη “Allow people to download your Reels”.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι εάν ένα Reel είναι επενδυμένο με κάποιο τραγούδι ή μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, τότε στο αρχείο που κατεβάζει ο χρήστης δεν θα υπάρχει ήχος.

Loading