Instagram Live Producer: Τώρα κάνεις live streaming και από desktop

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο εργαλείο που θα δώσει στους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να streamάρουν ζωντανά απευθείας από τον υπολογιστή τους. Το εργαλείο ονομάζεται Instagram Live Producer και επιτρέπει το live streaming με την χρήση λογισμικού τύπου Streamlabs ή OBS.

Μέχρι πρότινος, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν live streaming μόνο μέσω των smartphones τους, ωστόσο, με το Live Producer γίνεται το άνοιγμα και στους υπολογιστές όπως τα Twitch και YouTube. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν επιπλέον κάμερες και εξωτερικά μικρόφωνα για το live streaming, ενώ θα έχουν στην διάθεση τους custom φίλτρα.

Στο επίσημο blog του Instagram καταγράφονται αναλυτικά βήμα προς βήμα οι οδηγίες για να στήσεις το live stream, καθώς και τα υποστηριζόμενα video - audio formats. Η αρχή με το Live Producer γίνεται πατώντας στο κουμπί “Add post” που θα βρείτε στην ιστοσελίδα instagram.com και στη συνέχεια επιλέξτε το “Live” από το μενού. Από εκεί εμφανίζεται η σελίδα “Go live” απ’ όπου μπορείτε να βάλετε τίτλο για το stream σας, να επιλέξετε κοινό και στη συνέχεια πατήστε “Next”. Η επόμενη σελίδα εμφανίζει το μοναδικό URL και το stream key που θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στο streaming software της επιλογής σας (OBS, Streamlabs κλπ).

Loading