Instagram: Όλοι οι λογαριασμοί χρηστών κάτω των 16 ετών θα είναι εξορισμού ιδιωτικοί

Κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο Instagram του οποίου ο αναφερόμενος χρήστης είναι κάτω των 16 ετών, ο εν λόγω λογαριασμός θα μετατρέπεται αυτόματα ως ιδιωτικός. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι ακόλουθοι που έχουν εγκριθεί από τον κάτοχο του λογαριασμού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το δημοσιευμένο περιεχόμενο του και να του στείλουν ένα direct message.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας της πλατφόρμας του Instagram ιδίως για τους νεαρούς χρήστες που αποτελούν σημαντικότατο μέρος των δημογραφικών στοιχείων, το Instagram αναφέρει ότι κατέληξε στην προκείμενη λειτουργία μετά από έρευνα που έδειξε ότι οκτώ στους δέκα νέους χρήστες επιλέγουν να θέσουν τον λογαριασμό τους ως ιδιωτικό και όχι ως δημόσιο.

Το Instagram ζητά από τους χρήστες να δηλώσουν την ημερομηνία γέννησής τους κατά την αρχική εγγραφή και από τώρα, για χρήστες κάτω των 16 ετών, η εφαρμογή θα επιλέγει αυτόματα την ιδιωτικότητα του λογαριασμού. Μάλιστα, οι ήδη υπάρχοντες χρήστες κάτω των 16 ετών θα λάβουν μια ειδοποίηση εντός εφαρμογής που θα τους ενθαρρύνει να μετατρέψουν τον δημόσιο λογαριασμό τους σε ιδιωτικό.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το Instagram εξακολουθεί να επιτρέπει σε χρήστες κάτω των 16 ετών να διατηρούν το λογαριασμό τους δημόσιο, εφόσον το επιθυμούν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Instagram]

Loading