Instagram: Πιστοποίηση λογαριασμού με video selfie

Σε μια προσπάθεια αποφυγής των fake προφίλ και ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Instagram, η ομάδα ανάπτυξης της πλατφόρμας απαιτεί τώρα από τους χρήστες της ένα selfie video προκειμένου να επαληθευτεί η ταυτότητά τους.

Ο CEO της Meta ανακοίνωσε ότι τα εν λόγω selfie videos δεν θα γίνονται πουθενά ορατά στην πλατφόρμα και θα διαγράφονται εντός 30 ημερών. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν συλλέγει δεδομένα βιομετρικής αναγνώρισης, ούτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της εταιρείας.

Επί της ουσίας, το Instagram θα ζητάει από τους χρήστες ένα σύντομο selfie video και εν συνεχεία οι αλγόριθμοι AI της εταιρείας θα επιβεβαιώσουν την ταυτοπροσωπία. Η δημοφιλής πλατφόρμα προς το παρόν απαιτεί τα selfie videos ταυτοποίησης αποκλειστικά από τους νέους λογαριασμούς που δημιουργούνται ενώ οι ήδη υπάρχοντες χρήστες δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια ειδοποίηση για την επαλήθευση της ταυτότητάς τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading