Instagram: Σύντομα θα επιτρέπει δημοσίευση post σε παρελθοντική ημερομηνία

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram φαίνεται να εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία για να μοιράζεσαι αναδρομικά αναρτήσεις στην πλατφόρμα. Το ακυκλοφόρητο χαρακτηριστικό εντοπίστηκε από τον γνωστό leakster Alessandro Paluzzi, ο οποίος έχει διαρρεύσει στο παρελθόν διάφορα χαρακτηριστικά του Instagram που βρίσκονταν υπό ανάπτυξη.

Η λειτουργία μπορεί να εμφανιστεί στην εφαρμογή Instagram με την ονομασία "Post to the past", σύμφωνα με ένα screenshot που μοιράστηκε ο Paluzzi στο X. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε (ή αν) η λειτουργία θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό και αν θα περιορίζεται σε επαγγελματικούς λογαριασμούς ή θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Για παράδειγμα, το Facebook, σας επιτρέπει να αλλάξετε την ημερομηνία δημοσίευσης στο χρονολόγιο σας. Μπορείτε όμως να αλλάξετε την ημερομηνία μόνο του περιεχομένου που έχετε ήδη δημοσιεύσει στο Facebook.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Meta δεν σας επιτρέπει να μοιράζεστε αναδρομικές δημοσιεύσεις, Reels ή Stories. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχετε κοινοποιήσει στο παρελθόν, πηγαίνοντας στην ενότητα Αρχείο στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Η ενότητα Αρχείο έχει μια καρτέλα ημερολογίου για να βρείτε τα προηγούμενα Stories με βάση την ημερομηνία δημοσίευσής τους. Αν θέλετε να μάθετε από πού δημοσιεύσατε αυτά τα Stories, η καρτέλα τοποθεσία δείχνει το προηγούμενο περιεχόμενό σας σε έναν χάρτη.

Η ακυκλοφόρητη λειτουργία προστίθεται στη ροή των λειτουργιών του Instagram που φέρεται να βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπως η προσθήκη αιτιολογίας στο αίτημα παρακολούθησης, οι προτροπές σημειώσεων και τα κινούμενα emoji για τα DM. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε πρόσφατα τη δυνατότητα επεξεργασίας των απεσταλμένων μηνυμάτων και ξεκίνησε την επισήμανση εικόνων που δημιουργούνται με AI.

Loading