H Intel ανακοινώνει νέους dual-core Atom επεξεργαστές και multiband LTE chip

H Intel ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του MWC 2013 την dual-core Atom πλατφόρμα επεξεργαστών (γνωστή και ως 'Clover Trail+') που θα «φορεθεί» σε smartphones και tablets διπλασιάζοντας τις επιδόσεις και τις γραφικές ικανότητες με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Κατασκευασμένη στα 32nm οι επεξεργαστές Z2580, Z2560 και Z2520 προσφέρονται στα 2.0GHz, 1.6GHz και 1.2GHz αντίστοιχα με τεχνολογίες, όπως Hyper-Threading για την ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών και την επίτευξη της αποδοτικότητας.

Οι γραφικές ικανότητες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τη μηχανή Graphics Media Accelerator με μέχρι 533MHz boost mode, αναπαραγωγή 1080p βίντεο στα 30fps κτλπ, υποστήριξη δύο καμερών μέχρι και 16 megapixels, πανοραμική λειτουργία, 15 frame-per-second burst mode για φωτογραφίες 8 megapixels, αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο, HDR κτλπ.

Μία από τις πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με τον νέο επεξεργαστή της Intel είναι το Lenovo IdeaPhone K900 ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω στην επερχόμενη γενιά που θα είναι κατασκευασμένη στα 22nm για ακόμη καλύτερες επιδόσεις και διαχείριση ενέργειας.

Η Intel ανακοίνωσε, επίσης, το XMM 7160 ένα από τα πρώτα LTE modems για smartphones, tablets και ultrabooks που υποστηρίζει μέχρι και 15 συχνότητες ταυτόχρονες! Διαθέτει, ακόμα, αρχιτεκτονική RF με αλγόριθμους που τρέχουν σε πραγματικό χρόνο για τη ρύθμιση της κεραίας κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, roaming κτλπ σε ένα μόνο τσιπ.

Τέλος, η Intel αναφέρθηκε στην πλατφόρμα Atom Z2420 (γνωστή και ως 'Lexington') που είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε αναδυόμενες αγορές σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες σε Ταϊλάνδη, Ινδία, Κένυα, Αίγυπτο κτλπ. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται το έδαφος για τον Atom Z2760, τον πρώτο quad-core Atom επεξεργαστή για tablets που διπλασιάζει τις επιδόσεις σε σχέση με την τωρινή γενιά. Οι πρώτες συσκευές με Windows και Android αναμένονται προς το τέλος του 2013 σε συνεργασία με μεγάλους κατασκευαστές, όπως η Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG και Samsung.

[via Intel]

Loading