Κενό ασφαλείας στον Internet Explorer επιτρέπει την κλοπή δεδομένων από τα PCs

Η υποστήριξη του έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια, η ίδια η Microsoft σχεδόν εκλιπαρεί τους χρήστες να μην τον χρησιμοποιούν, παρόλα αυτά, ο Internet Explorer εξακολουθεί να κρατά ένα μερίδιο της τάξεως του 3% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα προβλήματα ασφαλείας εξακολουθούν να είναι πολλά και σοβαρά, με τελευταίο παράδειγμα την ανακάλυψη ενός ερευνητή ασφαλείας. Ο John Page εντόπισε ένα κενό ασφαλείας που δεν έχει επιδιορθωθεί από τη Microsoft και σε γενικές γραμμές, επιτρέπει στους hackers να παρακολουθούν τους χρήστες και να κλέβουν τα δεδομένα που αποθηκεύουν τοπικά στον υπολογιστή τους.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, καθότι δεν χρειάζεται καν να έχεις ανοικτό τον Internet Explorer. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να ανοίξει ένα αρχείο MHT (το web format του Internet Explorer), τότε ανοίγει την "κερκόπορτα" στον υπολογιστή του. Ο ερευνητής τονίζει ότι είχε ενημερώσει τη Microsoft για το ζήτημα, αλλά η τελευταία δεν προχώρησε ποτέ σε επιδιόρθωση.

Μακριά, λοιπόν, από τον Internet Explorer και σε περίπτωση που χρειάζεται για τον οποιονδήποτε λόγο να ανοίξετε κάποιο αρχείο MHT, καλό θα είναι να επιλέξετε κάποια άλλη συμβατή εφαρμογή.

[via]

Loading