iOS 15: Σε περίπτωση θανάτου, η οικογένεια θα αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη

Το νέο πρόγραμμα Digital Legacy της Apple θα επιχειρήσει να καταστήσει εφικτή και εύκολη τη μεταβίβαση όλων των προσωπικών στοιχείων που είναι αποθηκευμένα σε ένα Apple ID, στην περίπτωση που ο «δικαιούχος» αποβιώσει.

Σύμφωνα με το Digital Legacy, οι χρήστες του Apple ID θα μπορούν να ορίσουν άτομα ως Legacy Contacts και αυτό θα σημαίνει ότι σε περίπτωση που το άτομο πεθάνει, τα συγκεκριμένα πρόσωπα που θα έχουν εκχωρηθεί ως Legacy Contacts θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Apple ID και τα προσωπικά τους στοιχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν τον λογαριασμό.

Προκειμένου να «πιστοποιηθούν» τα άτομα ως έμπιστες επαφές θα πρέπει με κάποιον τρόπο, όπως φωτογραφίες, να αποδεικνύεται η συγγένεια με τον χρήστη ενός Apple ID. Η προσπάθεια της Apple επικεντρώνεται στην εξάλειψη της δυσκολίας πρόσβασης σε έναν λογαριασμό Apple ID, καθώς τα τρέχοντα δεδομένα καθιστούν σχεδόν αδύνατη την απόκτηση των προσωπικών στοιχείων ενός αποθανόντα ακόμα και με την προσκόμιση του πιστοποιητικού θανάτου.

Επί του παρόντος η προκειμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στο κοινό αλλά θα αποτελεί μέρος του iOS 15 και αναμένεται πιθανότατα το ερχόμενο φθινόπωρο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading