ΗΠΑ: Έρχονται κυρώσεις και για άλλες κινέζικες εταιρείες, όπως η Alibaba;

Οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου Trump κατά των κινέζικων εταιρειών τεχνολογίας (και όχι μόνο) αποδεικνύει ότι τα χτυπήματα σε ZTE και Huawei ήταν καθαρά στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου με πρόσχημα την προστασία των καταναλωτών. Εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησε το κυνήγι της ByteDance (TikTok) και του WeChat, αλλά φαίνεται ότι θα υπάρξει συνέχεια και μάλιστα σύντομα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Trump δήλωσε ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο και άλλες κινέζικες εταιρείες, με πιο ηχηρό όνομα αυτό του κολοσσού Alibaba. Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρεις, οι πληροφορίες που διαρρέουν από τον Λευκό Οίκο δίνουν ως δικαιολογία τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Κίνας, ενώ κατηγορούν γενικότερα τους Κινέζους για την πανδημία COVID-19 και τη διασπορά του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από πλευράς Alibaba, ούτε έχουν γίνει γνωστές άλλες κινέζικες εταιρείες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις ΗΠΑ. Με όσα έχουμε δει από τον Donald Trump αυτά τα τέσσερα χρόνια τίποτα δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη, αλλά αυτό που περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα κινηθεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ (λογικά ο Joe Biden). Θα συνεχιστεί αυτό το βιολί ή θα γίνει προσπάθεια για να επανέλθει η λογική;

[via]

Loading