iPad Pro: Με οθόνη OLED και AI δυνατότητες χάριν στο M4 chip

Η επερχόμενη εκδήλωση "Let Loose" της Apple υπόσχεται σημαντικές αναβαθμίσεις για τη σειρά iPad Pro και μια ανανεωμένη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Σύμφωνα με τον Mark Gurman, το νέο iPad Pro που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα θα διαθέτει οθόνη OLED και επεξεργαστή M4 επόμενης γενιάς της Apple αντί του M3.

Παρόλο που οι προηγούμενες φήμες υποδείκνυαν το τσιπ M3, ο Gurman αναφέρει ότι η Apple έχει ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την επόμενη γενιά του επεξεργαστή της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το M4 είναι σε θέσει να μετατρέψει το iPad Pro στην πρώτη αληθινά AI-powered συσκευή της Apple.

Ακούω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το chip στο νέο iPad Pro να είναι το M4 και όχι το M3. Ακόμα καλύτερα, πιστεύω ότι η Apple θα χαρακτηρίσει το tablet ως την πρώτη πραγματικά AI-powered συσκευή της - και ότι θα διαφημίζει κάθε νέο προϊόν από εκεί και πέρα ως AI συσκευή. Όλα αυτά, φυσικά, είναι μια απάντηση στην τρέλα της Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει σαρώσει την βιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό συμβαδίζει με τις φήμες ότι η Apple διερευνά συνεργασίες AI και νέα χαρακτηριστικά λογισμικού, όπως εξατομικευμένες συστάσεις και μεταφράσεις, που θα έρθουν με το iOS 18. Με την παρουσίαση του iPad Pro με M4, η Apple θα μπορέσει να παρουσιάσει πρώτα το όραμά της για την ενσωμάτωση της AI σε όλο το hardware και το software ενώπιον των προγραμματιστών στο WWDC 2024.

Εκτός από το M4 chip και τις οθόνες OLED, το νέο iPad Pro θα μπορούσε να παρέχει τη δυνατότητα εργαλείων μηχανικής μάθησης για δημιουργούς περιεχομένου, σχεδιαστές και άλλους. Τα αναβαθμισμένα tablet αναμένεται επίσης να υποστηρίζουν την τελευταία γενιά Apple Pencil, η οποία ενδέχεται να εισάγει για πρώτη φορά απτική ανάδραση για να προσομοιάζει την αίσθηση της γραφής σε χαρτί.

Οι προσδοκίες για τα νέα iPad βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο από τη στιγμή που δεν υπήρξε εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2023. Αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν τέσσερα μοντέλα iPad σε αυτή την εκδήλωση, τα οποία θα είναι δύο νέες συσκευές iPad Pro και δύο νέες συσκευές iPad Air.

[via]

Loading