iPadOS 16: Θα καθυστερήσει για πρώτη φορά το λανσάρισμα λόγω προβληματικής λειτουργίας

Από τότε που η Apple αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα για τα iPad, άσχετα αν σε γενικές γραμμές είναι ίδιο με αυτό των iPhone, φρόντιζε οι αναβαθμίσεις του iPadOS να έρχονται ταυτόχρονα με αυτές του iOS. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει για πρώτη φορά φέτος το φθινόπωρο λόγω μιας σημαντικής νέας λειτουργίας που θα δούμε στο iPadOS 16.

Πρόκειται για το Stage Manager, το νέο σύστημα multitasking που θα δούμε και στο macOS Ventura. Η φιλοσοφία του Stage Manager είναι να έρχεται στο επίκεντρο η εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης την δεδομένη στιγμή και όλα τα υπόλοιπα ανοικτά παράθυρα να μεταφέρονται ομαδοποιημένα στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Στο demo που έδειξε στο WWDC 2022 ο Craig Federighi όλα φαινόταν άψογα, αλλά στην πράξη υπάρχουν πολλές κριτικές από τους developers που το χαρακτηρίζουν αρκετά μπερδεμένο και μη συμβατό με την πλειοψηφία των iPad.

Οι πληροφορίες λένε ότι το iPadOS 16 θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον έναν μήνα μετά το iOS 16, άρα το περιμένουμε κατά τον Οκτώβριο και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η Apple για το Stage Manager. Η εταιρεία κατά την συνηθισμένη τακτική της αρνείται να σχολιάσει φήμες, ενώ στο παρελθόν έχει σημειώσει πως κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά των iOS 16 και iPadOS 16 ίσως δεν θα είναι διαθέσιμα στο αρχικό λανσάρισμα τους.

Εξάλλου, μια ενδεχόμενη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του iPadOS 16 ίσως συμπέσει με την έλευση νέων iPad, καθώς φημολογείται ότι θα δούμε νέο iPad Pro με επεξεργαστή M2 και νέο entry-level iPad με υποδοχή USB-C.

[via]

Loading