iPhone 16: Αναφορά για μίνιμουμ 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο

Τα προηγούμενα χρόνια, οι εταιρείες βασίζονταν στις κάμερες ή τους γρήγορους επεξεργαστές των τηλεφώνων τους ως κύρια σημεία πώλησης. Φέτος, τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκονται στο επίκεντρο, με τη Google και τη Samsung να έχουν ήδη αποκομίσει τα οφέλη από την πρώιμη υιοθέτησή τους. Σε μια προσπάθεια να μην μείνει πίσω, η Apple φέρεται να φέρνει επίσης χαρακτηριστικά AI στο iPhone 16. Αυτό μπορεί να απαιτήσει από την εταιρεία να αυξήσει τη μνήμη RAM.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, μια εταιρεία ανέφερε ότι τα νέα τηλέφωνα της Apple μπορεί να έχουν την ίδια ποσότητα RAM με τις υπάρχουσες συσκευές, δηλαδή 6GB για τα βασικά και τα μοντέλα Plus και 8GB για τις παραλλαγές Pro. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ειδικοί πίστευαν ότι τα τηλέφωνα με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη θα απαιτούσαν έως και 20GB RAM για την αξιόπιστη εκτέλεση της παραγωγής εικόνων και των άλλων βοηθητικών λειτουργιών.

Ο leaker @Tech_Reve κοινοποίησε τα στοιχεία από μια αναφορά κορεατικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία το iPhone 16 θα έχει περισσότερη μνήμη RAM για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στη συσκευή. Εναλλακτικά, η Apple ενδέχεται να εξοπλίσει τα νέα iPhone με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μοντέλα AI βασίζονται σε δεδομένα που παράγονται από διάφορα εξαρτήματα μιας συσκευής, όπως swipes, κάμερες και αισθητήρες, οπότε θα απαιτηθεί περισσότερος αποθηκευτικός χώρος για να τροφοδοτηθούν με περισσότερα δεδομένα.

Η Apple μπορεί επίσης να καταλήξει να αυξήσει τόσο τον αποθηκευτικό χώρο όσο και τη μνήμη RAM, οπότε τα 8GB RAM και τα 256GB αποθηκευτικού χώρου μπορεί να γίνουν βασικά σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 16.

Loading