Ιστοσελίδα ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση

Κύμα οργής στο ελληνικό twitter έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ιστοσελίδα, στην οποία αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή από τους χρήστες.

Έτσι, έχει γίνει θήλακας revenge porn ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες για αναρτήσεις φωτογραφιών ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Οι χρήστες ζητούν την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκλειστεί ιστοσελίδα, η οποία παρά την κατακραυγή των τελευταίων ωρών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα επιτρέποντας σε ανυποψίαστες γυναίκες να γίνονται βορρά στις ορέξεις και τα χυδαία σχόλια οποιουδήποτε, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για εκείνες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, άλλωστε, που δημοσίευση προσωπικών στιγμών και φωτογραφιών έχουν καταστρέψει τις ζωές νέων ανθρώπων, οδηγώντας ακόμη και στην αυτοχειρία.

Θα ήταν καλό να μην φτάσουμε ως εκεί προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, δεν υπάρχει παρέμβαση αν δεν γίνει καταγγελία από τα εμπλεκόμενα άτομα.

Όποια όμως και να είναι η νομική διαδικασία, είναι σαφές ότι η έκθεση ανθρώπων χωρίς την συγκατάθεσή τους σε τρίτους και τα σχόλιά τους είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα.


*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via NEWS247.gr]

Loading