H Ιαπωνική Κυβέρνηση δέχεται επίθεση από κινεζικό ιό!

Τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας δε μπορούμε να πούμε ότι είναι και οι καλύτερες. Περισσότερο λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει η σημερινή αποκάλυψη της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, ότι τον περασμένο Ιούλιο οι υπολογιστές του Κοινοβουλίου της δέχτηκαν επίθεση από ιό κινεζικής προέλευσης!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Channel News Asia, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος πολιτικός άνοιξε ένα συνημμένο αρχείο σε email που δέχτηκε, με αποτέλεσμα οι υπολογιστές και οι servers του Κοινοβουλίου να μολυνθούν από ιό τύπου Trojan horse.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν και τι είδους πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, καθώς την ύπαρξη του ιού αντιλήφθηκαν πολύ αργότερα. Ανησυχία επικρατεί στην ασιατική χώρα, ότι ενδεχομένως ο κινέζικος server που βρίσκεται πίσω από την επίθεση έχει κατορθώσει να αποκτήσει πρόσβαση σε passwords και άλλα απόρρητα στοιχεία από τους μολυσμένους υπολογιστές.

Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας ερευνά το ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα καταφύγει σε δικαστικές ενέργειες αν χρειαστεί.

[πηγή ChannelNewsAsia]
Loading