Joe Biden: Συνάντηση με Tim Cook, Satya Nadella και Andy Jassy για θέματα κυβερνοασφάλειας

Κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump πολλοί εκ των CEO των ισχυρότερων τεχνολογικών εταιρειών, όπως είναι η Microsoft, η Tesla, η Apple, η Uber και η IBM είχαν διοριστεί ως στρατηγικοί σύμβουλοι του Trump. Πολλές εταιρείες βέβαια αποχώρησαν εν συνεχεία από συμβουλευτικά όργανα, όταν σημειώθηκαν τεταμένα περιστατικά.

Τώρα, φαίνεται ότι ο Joe Biden επιθυμεί να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργήθηκε με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και έχει προσκαλέσει άπαντες τους CEO στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Biden πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Tim Cook της Apple, τον Satya Nadella της Microsoft και τον Andy Jassy από την Amazon. Έχουν προσκληθεί επίσης και οι CEO της Google, IBM και JPMorgan Chase, οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει επίσημα την συμμετοχή τους στη συνάντηση.

Πιθανότατα τα κύρια ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι να είναι η κυβερνοασφάλεια αλλά και οι αυξανόμενες ψηφιακές απειλές.

Σημειώνεται ότι η Microsoft είχε σπεύσει να δηλώσει κατά την εκλογή του Joe Biden ότι είναι αδήριτη ανάγκη να γεφυρωθούν οι σχέσεις μεταξύ τους προκειμένου να ενωθεί ο κόσμος. Μάλιστα, τον Μάιο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο καλούσε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας στον κυβερνοχώρο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading