Jumo: Το φιλανθρωπικό κοινωνικό δίκτυο σε έκδοση beta

Ο συνιδρυτής του Facebook, Chris Hughes, βλέπει το θέμα της κοινωνικής δικτύωσης με διαφορετικό μάτι και ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του μη-κερδοσκοπικού κοινωνικού δικτύου Jumo.

Η αρχή του φιλανθρωπικού αυτού δικτύου είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, με στόχο (όπως αναφερόταν στην αρχική σελίδα) να "συγκεντρώσει καθημερινούς ανθρώπους και οργανισμούς για τη σύσφιξη των σχέσεων τους και την ενίσχυση της ουσιαστικής δράσης που θα φέρει την αλλαγή στον κόσμο"  .

Πλέον, η ιστοσελίδα λειτουργεί σε μορφή beta με περίπου 3.500 οργανισμούς να συμμετέχουν ήδη, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στους επόμενους μήνες.

Η διαδικασία εγγραφής απαιτεί προς το παρόν να υπάρχει λογαριασμό στο Facebook, αλλά μελλοντικά θα αφαιρεθεί αυτή η προυπόθεση. Στη συνέχεια, τα βήματα είναι τα γνωστά, δηλαδή ζητούνται διεύθυνση email, ημερομηνία γεννήσεως, τοποθεσία και password.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή κάποιου θέματος που σας ενδιαφέρει, με επιλογές όπως Human Rights, Education, Poverty κλπ., με το Jumo να προτείνει κάποια σχετικά projects για να ακολουθήσετε, ακόμα και κοντά στην τοποθεσία που έχετε δηλώσει.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, η κύρια σελίδα του λογαριασμού μοιάζει αρκετά με αυτή του Facebook και χρησιμοποιεί μάλιστα τη φωτογραφία που έχετε στο προφίλ του Facebook.

Καλή προσπάθεια, αλλά προσωπικά διατηρώ κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχία του προγράμματος. Μακάρι να έρθει η διάψευση...

Loading