Ο Kim Dotcom ετοιμάζει δική του υπηρεσία email βασισμένη στην κρυπτογράφηση του MEGA

kim_dotcom_encrypted_email_service

Λίγα 24ωρα μετά το κλείσιμο των Lavabit και Silent Circle (υπηρεσίες encrypted email) για να προστατευθούν οι χρήστες από το "μάτι" της NSA, ο διάσημος ιδρυτής του Megaupload (πλέον MEGA), Kim Dotcom, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ανακοινώνοντας ότι ετοιμάζει τη δική του υπηρεσία email που θα βασίζεται στο ίδιο σύστημα κρυπτογράφησης της υπηρεσίας MEGA ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Βέβαια, όπως δήλωσε ο CEO της υπηρεσίας MEGA, Vikram Kumar, στην ιστοσελίδα ZDNet θα πρέπει να καμφθούν ορισμένα εμπόδια για την ολοκλήρωση της υπηρεσίας email μέσα στους επόμενους μήνες με σημαντικότερο αυτό της παροχής ενός λειτουργικού περιβάλλοντος που θα μπορεί να διαχειριστεί ο χρήστης με ευκολία, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται κρυπτογράφηση των μη-κρυπτογραφημένων emails εντός του client που θα δημιουργηθεί. Η διαδικασία αυτή είναι μεν εφικτή, αλλά εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη.

Αν κρίνουμε από την αποφασιστικότητα του Dotcom είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρει να υλοποιήσει και αυτό το project. Υπομονή μερικούς μήνες.

[via]

Loading