Κύμα απολύσεων στην EA, ακυρώθηκε το Star Wars game της Respawn!

Η Electronic Arts προχωρά και πάλι σε περικοπές προσωπικού μετά από δύο μαζικές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2023. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του gaming αποκάλυψε ότι θα μειώσει κατά 5% το συνολικό εργατικό δυναμικό της. Με βάση τον αριθμό των εργαζομένων που είχε δηλώσει προηγουμένως η EA, αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν από 650 έως 670 άτομα της ομάδας.

Στην ανάρτηση στο blog που ανακοίνωσε τις περικοπές, ο CEO της EA, Andrew Wilson, δήλωσε:

Αν και δεν θα επηρεαστεί κάθε ομάδα, αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος αυτών των αλλαγών και έχουμε εξετάσει σε βάθος κάθε επιλογή για να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις στις ομάδες μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρέχουμε στα μέλη των ομάδων ευκαιρίες να βρουν νέους ρόλους και μονοπάτια για τη μετάβαση σε άλλα projects. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα υποστηρίξουμε και θα συνεργαστούμε με κάθε συνάδελφο με τη μέγιστη προσοχή, φροντίδα και σεβασμό.

Η EA είχε προηγουμένως περικόψει 800 θέσεις εργασίας από την εταιρεία της στις αρχές του 2023. Αργότερα, το 2023, έκοψε 50 μέλη της ομάδας που εργάζονταν σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο ανάπτυξης, την BioWare.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση στο blog της, η πρόεδρος της EA Entertainment, Laura Miele, δήλωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο της EA, η Respawn, θα υποστεί κάποιες αλλαγές. Το first person shooter της εταιρείας ανάπτυξης που είχε ήδη ανακοινωθεί με θέμα το Star Wars έχει πλέον ακυρωθεί. Η Miele δήλωσε ότι η ομάδα θα επικεντρώσει τώρα τη δουλειά της σε "νέα έργα που βασίζονται στα δικά μας εμπορικά σήματα, παρέχοντας παράλληλα υποστήριξη για τα υπάρχοντα παιχνίδια".

Ακόμη, ένα νεοσύστατο στούντιο, το Ridgeline, το οποίο επρόκειτο να ασχοληθεί με single-player παιχνίδια της σειράς Battlefield της EA, θα τερματίσει τις δραστηριότητές του στο Seattle μετά την αποχώρηση του επικεφαλής του στούντιο Marcus Lehto. Ορισμένα μέλη της ομάδας της Ridgeline θα μετακινηθούν σε ένα άλλο στούντιο του Battlefield, το Ripple Effect. Επίσης, η Criterion θα είναι πλέον υπεύθυνη για τα single-player projects του Battlefield.

Τέλος, αρκετά από τα παιχνίδια της EA για mobile, συμπεριλαμβανομένων των Kim Kardashian Hollywood, Lord of the Rings, Tap Sports Baseball και F1 Mobile, θα τερματίσουν σύντομα τη λειτουργία τους.

[EA]

Loading