Ένας 18χρονος hacker που έχει κλέψει κατά καιρούς τραγούδια από διάφορους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης και της πασίγνωστης Lady Gaga, τέθηκε σε 18μηνη κράτηση σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο νεαρός hacker, με το ψευδώνυμο "DJ Stolen", κατάφερε να αποκομίσει περισσότερα από €15.000 από την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Πράγματι, ο DJ Stolen χρησιμοποιούσε phising emails και λογισμικό Trojan προκειμένου να κλέβει τραγούδια, πριν αυτά κυκλοφορήσουν, από ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, όπως την προαναφερθείσα Gaga αλλά και τους Justin Timberlake, Leona Lewis, Mariah Carey και Kesha. Βρέθηκε, μάλιστα, ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του προσωπικές φωτογραφίες από τον υπολογιστή της τελευταίας!

Στην προσπάθεια του να μειώσει την ποινή του, o νεαρός hacker δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τη Lady Gaga. Η τακτική του φαίνεται να έπεισε σε κάποιο βαθμό το δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε ότι ο έφηβος καθοδηγούταν περισσότερο από την επιθυμία του για αναγνώριση και δεν είχε εγκληματική πρόθεση, αναγνωρίζοντας και ως ελαφρυντικό τον εθισμό του στο Internet.

Τελικά, ο DJ Stolen θα υποβληθεί σε θεραπεία προκειμένου να καταπολεμήσει τον εθισμό του και στη συνέχεια θα εκτελέσει 6 μήνες κοινωνικής υπηρεσίας, ποινή προς παραδειγματισμό άλλων επίδοξων hackers...

[πηγή BBC]
Advertisements