up_icon
CES CES 2021 Laptops Lenovo

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga: Το λεπτότερο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα [CES 2021]

13 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga: Το λεπτότερο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα [CES 2021]

Η Lenovo παρουσιάζει στο CES 2021 το λεπτότερο ThinkPad, το ThinkPad X1 Titanium Yoga. Με κάλυμμα από τιτάνιο, έχει πάχος μόλις 11 mm και διαθέτει μια πανέμορφη οθόνη χαμηλής ισχύος 13,5 ιντσών με αναλογία 3:2, μαζί με υποστήριξη Dolby Vision HDR και σύστημα ηχείων Dolby Atmos. Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκαν τα ThinkPad X1 Carbon Gen 9 και το X1 Yoga Gen 6 που είναι πλήρως επανασχεδιασμένα laptops ώστε να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες χρήστη, με ολοκαίνουργιες οθόνες αναλογίας 16:10 που έχουν δυνατότητα χαμηλού μπλε φωτισμού, καθώς και ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί λειτουργίας. Προσφέρουν παράλληλα τις νέες ComputerVision Experiences (CVx), αλλά και αισθητήρα ανίχνευσης ανθρώπινης παρουσίας για βελτιωμένη ασφάλεια και ευκολία χρήσης. Με το Dolby Vision και το σύστημα ηχείων Dolby Atmos, τόσο το X1 Carbon όσο και το X1 Yoga είναι τα πρώτα laptops στον κόσμο που υποστηρίζουν το Dolby Voice, το οποίο προσφέρει μια εξαιρετικά πιο φυσική εμπειρία τηλεδιάσκεψης, με κρυστάλλινο ήχο που μειώνει την κόπωση των ακροατών και κάνει τις ψηφιακές συναντήσεις πιο παραγωγικές. Τα νέα μοντέλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το X1 Fold και το εξαιρετικά ελαφρύ X1 Nano που ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο και ολοκληρώνουν το premium 5G-ready ThinkPad X1 χαρτοφυλάκιο της.

lenovo-thinkpad-x1-yoga.jpg

Επιπλέον, σήμερα παρουσιάζεται το ολοκαίνουργιο ThinkPad X12 Detachable, που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός laptop υψηλής απόδοσης με την ευελιξία ενός αποσπώμενου tablet 12,3 ιντσών. Με την προστασία του Corning Gorilla Glass, η οθόνη υποστηρίζει σύνδεση με το προαιρετικό Lenovo Precision Pen ή το Lenovo Digital Pen, ενώ το φωτεινό πληκτρολόγιο τους, επιτρέπει την απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ λειτουργιών. Τέλος, παρουσιάζονται τα εκπληκτικά ThinkPad Thunderbolt 4 και USB-C Universal και Smart Docks. Σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από την αύξηση της εργασίας από οπουδήποτε, τα νέα Docks προσφέρουν τη δυνατότητα για αθόρυβη ανίχνευση, αλλά και λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων firmware. Τα Smart Docks, που υποστηρίζονται από το Microsoft Azure Sphere, ενισχύουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα παρέχοντας απομακρυσμένη δυνατότητα για ενημερώσεις, διαχείριση της συσκευής και port status monitoring, χωρίς να διακόπτουν την παραγωγικότητα του χρήστη και χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε υπολογιστή.

lenovo-x12-detachable.jpg

Το εργατικό δυναμικό χρειάζεται αποτελεσματικά εργαλεία στην εργασία από απόσταση

Τους τελευταίους εννέα μήνες έχει γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας το πόσο κρίσιμα είναι τα αποτελεσματικά εργαλεία συνεργασίας, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βάλει στην ζωή μας την εργασία από απόσταση. Μια πρόσφατη έρευνα από τη Lenovo και την Intel έδειξε ότι το 50% των εργαζομένων πιστεύουν ότι οι υπολογιστές τους είναι ξεπερασμένοι και θα προτιμούσαν οι επιχειρήσεις να επικεντρωθούν περισσότερο στη καθημερινή τεχνολογική εμπειρία των υπαλλήλων τους. Οι υπεύθυνοι ΙΤ σχεδιάζουν να διπλασιάσουν σχεδόν τις επενδύσεις τους σε πρωτοβουλίες καλυτέρευσης της εμπειρίας των εργαζομένων τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ευελιξία της επιχείρησης, αλλά και την ικανοποίηση των πελατών. Βασικός στόχος της Lenovo στην τρέχουσα χρονιά είναι να προσφέρουμε λύσεις που να επιτρέπουν πιο ευέλικτη συνεργασία και να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες του εργατικού δυναμικού που εργάζεται από απόσταση. Η επένδυση σε τεχνολογίες για συσκευές τελικού σημείου, έξυπνης συνεργασίας, video conference με καλύτερη εικόνα και docking stations, ενδέχεται να κάνουν σημαντική διαφορά στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα κάθε εταιρείας. Στα ThinkPad, δίνουμε έμφαση στο να παρέχουμε στον χρήστη απρόσκοπτη δυνατότητα επικοινωνίας όπου και αν βρίσκεται, να βελτιστοποιούμε τις δυνατότητες του συστήματος για καλύτερη εμπειρία τηλεδιάσκεψης και να προσφέρουμε ασφάλεια, με τεχνολογίες που ενισχύουν την ευκολία χρήσης.

  • Στόχος είναι η κορυφαία συνδεσιμότητα σε όλα τα μοντέλα ThinkPad X1, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών 5G-ready που επιτρέπουν ταχύτερες ταχύτητες σύνδεσης Wireless WAN (WWAN). Μην ανησυχείτε εάν η περιοχή που βρίσκεστε δεν έχει ακόμα δυνατότητα 5G, η συσκευή υποστηρίζει επίσης δίκτυα 4G-LTE, ενώ θα είσαστε έτοιμοι για το μέλλον, καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη υποδομής 5G σε όλον τον κόσμο.
  • Το ενσωματωμένο WiFi 6 μπορεί να εκμεταλλευτεί ασύρματες υποδομές υψηλής ταχύτητας όταν το σήμα WWAN δεν είναι διαθέσιμο.
  • Τα X1 Carbon και X1 Yoga, υποστηρίζουν τώρα το Dolby Voice που προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες τηλεδιασκέψεων, αξιοποιώντας την τεχνολογία spatial audio technology που διαχωρίζει τις φωνές κάνοντας την ψηφιακή συνάντησή σας λιγότερο κουραστική, με πιο φυσικό ήχο κατά τη χρήση συμβατών υπηρεσιών. Το Dolby Voice βελτιστοποιεί επίσης την απόδοση των ηχείων και του μικροφώνου σας, με δυνατότητες όπως το dynamic levelling, που προσαρμόζει αυτόματα τη φωνή του συνομιλητή σας εάν μιλάει πιο σιγά ή από πιο μακριά, αλλά και το noise suppression που μειώνει τους ανεπιθύμητους θορύβους του περιβάλλοντος στο όποιο βρίσκεστε και την ηχώ, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα συσκέψεων που χρησιμοποιείτε. Παράλληλα, το Dolby Voice, ενισχύει την παραγωγικότητά σας ακόμα περισσότερο, προσφέροντας βελτιωμένη αναγνώριση ομιλίας για να χειρίζεστε με ευκολία τους βοηθούς φωνής. Ορισμένες οθόνες από το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Lenovo, υποστηρίζουν τη μείωση του μπλε φωτός για λιγότερη καταπόνηση των ματιών σας, καθώς όλοι μας περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο σε τηλεδιασκέψεις. Οι νέες οθόνες με αναλογία 16:10 ή 3:2 προσφέρουν επίσης περισσότερα pixels και αυξημένη αναλογία οθόνης προς σώμα, ενώ μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα με καλύτερη κατανομή περιεχομένου στην οθόνη.
  • Το πιο πρόσφατο χαρτοφυλάκιο X1 υποστηρίζει το Dolby Vision σε επιλεγμένες οθόνες για απίστευτη ποιότητα εικόνας και πιστότητα χρωμάτων, μαζί με το σύστημα ηχείων Dolby Atmos, το οποίο επιτρέπει εντυπωσιακές εμπειρίες ήχου. Το X12 προσφέρει επίσης υποστήριξη Dolby Vision με σύστημα ηχείων Dolby Audio για κρυστάλλινο ήχο
  • Το χαρτοφυλάκιο ThinkPad X1 (εξαιρείται το X1 Fold) έχει σχεδιαστεί στην πλατφόρμα Intel Evo 4 και τροφοδοτείται από επεξεργαστές 11th Gen Intel Core processors με γραφικά Intel Iris Xe για να προσφέρει βελτιωμένη ταχύτητα. Σε συνεργασία με τις λύσεις ασφάλειας ThinkShield, το Intel Hardware Shield, που διατίθεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα Intel vPro, παρέχει ολοκληρωμένη προστασία στο PC σας για πιο ασφαλή παραγωγικότητα.
  • Τόσο η ασφάλεια, αλλά και οι εμπειρίες ComputerVision (CVx) βελτιώνονται περαιτέρω με την προσθήκη Ανίχνευσης Ανθρώπινης Παρουσίας που εξασφαλίζει ανέπαφο login μέσω της αναγνώρισης προσώπου των Windows Hello7 και κλειδώνει το σύστημα όταν οι χρήστες απομακρυνθούν. Αυτές οι νέες δυνατότητες, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την προαιρετική οθόνη PrivacyGuard ePrivacy που βοηθά στην προστασία των χρηστών από τα αδιάκριτα μάτια και τέλος, το PrivacyAlert που προειδοποιήσει όταν αδιάκριτα μάτια κοιτούν την οθόνη σας, φέρνουν το νέο CVx σε νέο επίπεδο ευκολίας στη χρήση. Η ενσωμάτωση του δακτυλικού αποτυπώματος στο κουμπί λειτουργίας της συσκευής, βοηθά στην απόδοση, συνδυάζοντας δύο λειτουργίες σε μία ενέργεια.

Η τελευταία ενημέρωση του Lenovo Commercial Vantage διατίθεται πλέον σε όλες τις συσκευές ThinkPad. Η νέα έκδοση 1.3 έχει νέo, βελτιωμένo user interface, που διευκολύνει τους χρήστες να προσαρμόζουν τις μοναδικές δυνατότητες hardware που είναι ενσωματωμένες στη συσκευή τους, αλλά και τους υπεύθυνους για το IT να διαχειρίζονται καλύτερα την εμπειρία τελικού χρήστη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Η AMD ετοιμάζει «απόβαση» και στα laptops [CES 2021]

24 Ιανουαρίου 2021 Vangelis Kompos

Η AMD δεν θα μπορούσε να λείπει από το CES 2021 και σε αντίθεση με την Intel προχώρησε σε πιο αναλυτικές λεπτομέρειες για τους νέους επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Στο επίκεντρο της ...

LG: Ρεκόρ βραβείων στην ψηφιακή έκθεση CES 2021

22 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Η LG Electronics (LG) απέσπασε τα περισσότερα βραβεία CES στο all-digital event του 2021 - μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του κλάδου της τεχνολογίας - κερδίζοντας περισσότερες από 190 διακρίσεις για τις ...

Η Intel ανακοινώνει πληθώρα νέων επεξεργαστών στο CES 2021

20 Ιανουαρίου 2021 Vangelis Kompos

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο CES 2021 η Intel προχώρησε σε ανακοινώσεις νέων επεξεργαστών, χωρίς να αποκαλύψει όμως όλες τις λεπτομέρειες γύρω από αυτούς. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσίαση της ως...

LG Smart Bed TV: Μια διάφανη και τυλισσόμενη τηλεόραση OLED 55'' από το μέλλον [CES 2021]

15 Ιανουαρίου 2021 Christos Elpidis

Από τα πιο ενδιαφέροντα concepts που παρουσίασε η LG στο CES 2021 είναι και αυτό μιας διάφανης και τυλισσόμενης OLED τηλεόρασης 55’’, η οποία θα μπορούσε μελλοντικά να τοποθετείται στην άκρη του κρεβατιού. Η ...

Lenovo Legion: Οι νέες εκδόσεις των gaming laptops και περιφερειακών της εταιρείας [CES 2021]

14 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Ο κόσμος του gaming είναι σαν να ταξιδεύετε σε ένα παράλληλο σύμπαν, χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε τις ανέσεις του σπιτιού σας. Η ανάπτυξη των video games ως πηγή κοινωνικής αλληλεπίδρασης και διασκέδασης, όσο...

Η Dell παρουσιάζει νέα laptops και οθόνες στο CES 2021

14 Ιανουαρίου 2021 Vangelis Kompos

Η Dell παρουσίασε στο CES 2021 νέα προϊόντα και λογισμικό που επαναπροσδιορίζουν την εργασία, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με ένα νέο χαρτοφυλάκιο έξυπνων, ...

Lenovo ThinkBook: Τα νέα μοντέλα για επαγγελματίες εν κινήσει και εργασία από απόσταση [CES 2021]

14 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Η Lenovo ανακοίνωσε στο CES 2021 την κυκλοφορία του νέου ThinkBook Plus Gen 2 i και παρουσίασε τα εξίσου κομψά ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p Gen 2 και ThinkBook 16p Gen 2. Σχεδιασμένα ειδικά για επαγγελματίες ...

Η TCL εντυπωσιάζει με τυλισσόμενες οθόνες 6.7'' και 17'' στο CES 2021

14 Ιανουαρίου 2021 Christos Elpidis

Εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα πραγματικά προϊόντα της, η TCL παρουσίασε και τις δικές της τυλισσόμενες οθόνες που ενδεχομένως θα δούμε σε μελλοντικές συσκευές της, μιας και η αγορά έχει στρέψει ήδη το ...

TP-Link: Παρουσίασε τα πρώτα WiFi 6E router της στο CES 2021

13 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Η TP-Link, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας, παρουσιάζει τα νέα τεχνολογικά προϊόντα δικτύωσης της, που προσφέρουν μια εξαιρετικά γρήγορη, ασφαλή ευρυζωνική εμπειρία σε ...

TCL NXTPAPER και TAB 10s: Τα νέα προσιτά tablets της εταιρείας [CES 2021]

13 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Κατά τη διάρκεια της εικονικής συνέντευξης τύπου στη CES 2021, η TCL ανακοίνωσε δυο νέα tablet που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των σημερινών επαγγελματιών και ...

Loader
please wait
techgear_icon