Η LG κατοχύρωσε πατέντα για smartphone με 16 αισθητήρες κάμερας στο πίσω μέρος

Δύο αισθητήρες κάμερας εσείς; Τρεις εμείς. Τρεις εσείς; Τέσσερις εμείς (βλ. Samsung). Τέσσερις εσείς; Πέντε εμείς (έρχεται σύντομα από τη Nokia). Κάπως έτσι πηγαίνει το πράγμα τα τελευταία χρόνια. Η LG, πάντως, φροντίζει για το μέλλον και κατοχυρώνει πατέντα για smartphone με 16 αισθητήρες κάμερας στο πίσω μέρος που θα τραβούν όλες ταυτόχρονα υπό διαφορετική γωνία (θυμίζει την Light L16).

Η πατέντα κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ από τις 20 Νοεμβρίου 2018 και όπως μπορείτε να δείτε από τα σχεδιαγράμματα, οι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο στην επάνω αριστερή γωνία. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιεί όλους ταυτόχρονα, αλλά και μεμονωμένα τον κάθε έναν.

Από αυτές τις λήψεις θα μπορείς να διαλέξεις την καλύτερη από μια συγκεκριμένη γωνία, να δημιουργήσεις κινούμενες εικόνες, ακόμη και να δεις το πρόσωπου π.χ. ενός φίλου σου απ' όποια γωνία θες με μια και μόνο φωτογραφία. Ακόμη, γίνεται λόγος για την τοποθέτηση ενός καθρέπτη κάτω από τον αισθητήρα για να τραβάς selfies με την κύρια κάμερα της συσκευής.

Όλα αυτά παραμένουν στο επίπεδο της πατέντας, επομένως, δεν αποκλείεται να μείνει για πάντα στο συρτάρι, παρά να τη δούμε να υλοποιείται σύντομα.

[via]

Loading