up_icon
Home Cinema LG

Αυτή είναι η νέα σειρά premium τηλεοράσεων της LG για το 2018

05 Μαρτίου 2018 Yannis Elpidis

Αυτή είναι η νέα σειρά premium τηλεοράσεων της LG για το 2018

[Δ.Τ.]

Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά τηλεοράσεων για το 2018 που περιλαμβάνει νέα και καινοτόμα OLED και SUPER UHD μοντέλα, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της να είναι ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά premium τηλεοράσεων. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ, η LG παρουσίασε τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων που διαθέτουν την αποκλειστική τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης ThinQ και τον προηγμένο επεξεργαστή α (Alpha), που θα οδηγήσει στην εδραίωση της θέσης της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά premium τηλεοράσεων. Το 2018, η αγορά των OLED τηλεοράσεων αναμένεται να καταγράψει πωλήσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων συσκευών από 1,6 εκατομμύρια το 2017.

Η LG ενισχύει την φήμη που έχει ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία μεγάλων OLED τηλεοράσεων παρουσιάζοντας δέκα νέα μοντέλα OLED TV με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης για το 2018, συμπεριλαμβανομένων των W8, G8, E8, C8 και B8. Κάθε μοντέλο διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό, όπως Picture-on-Wall (μοντέλο 77/65W8), One Glass Screen (μοντέλο 65G8), Picture-on-Glass (μοντέλο 65/55E8) και σχεδιασμό Cinema Screen (μοντέλα 77/65/55C8 και 65/55B8). Το μέγεθος των οθονών OLED κυμαίνεται από 55 έως 77 ίντσες, ενώ τα δώδεκα μοντέλα SUPER UHD τηλεοράσεων με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (μοντέλα SK95, SK85, SK81 και SK80) διατίθενται σε μεγέθη που κυμαίνονται από 49 έως 75 ίντσες.

Με τις πρωτοπόρες W8, G8, E8 και C8 OLED TV σειρές που διαθέτουν τον α (Alpha) 9 έξυπνο επεξεργαστή της LG, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν βελτιωμένη απόδοση εικόνας, πιο ακριβή χρώματα από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία, καθώς και το απόλυτο μαύρο χρώμα, το σήμα κατατεθέν των τηλεοράσεων LG OLED. Επιπλέον, με τον ήχο Dolby Atmos και τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, φέτος οι τηλεοράσεις της LG θα προσφέρουν στους καταναλωτές μια εντυπωσιακή εμπειρία προβολής.

Η σειρά τηλεοράσεων SUPER UHD της LG με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης για το 2018, υποστηρίζεται από τον πανίσχυρο επεξεργαστή α (Alpha) 7 της LG, όπως και η σειρά B8. Συνδυάζοντας την τεχνολογία Nano Cell και τον οπίσθιο φωτισμό FALD (Full-Array Local Dimming), οι τηλεοράσεις SUPER UHD της LG με δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρουν την πιο προηγμένη ποιότητα εικόνας LCD με βαθύτερο μαύρο χρώμα, πιο βελτιωμένη απόδοση, καλύτερες λεπτομέρειες σκιάς και ακριβή χρώματα από τις πιο ευρείες γωνίες προβολής. Για να συμπληρώσουν την αναβαθμισμένη εμπειρία προβολής, οι νέες τηλεοράσεις SUPER UHD υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία Dolby Atmos για μια ακόμη πιο εκπληκτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Με τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης ενσωματωμένες στις τηλεοράσεις, οι θεατές των LG συσκευών μπορούν να μιλήσουν απευθείας στο τηλεχειριστήριο για να απολαύσουν όλα τα χρήσιμα και εύκολα στη χρήση χαρακτηριστικά της προηγμένης τεχνολογίας φωνητικού υποστηρικτή. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (NLP) ώστε να παρέχει έξυπνο έλεγχο με ενεργοποίηση φωνητικών εντολών και συνδεσιμότητα με βάση την αποκλειστική deep learning πλατφόρμα Deep ThinQτης LG. Οι τηλεοράσεις ThinQ με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης της LG υποστηρίζουν υπηρεσίες βασισμένες στον Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (EPG) για την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και εύρεση καναλιών που προσφέρουν το επιθυμητό περιεχόμενο. Οι θεατές μπορούν να πουν «Αναζήτηση του soundtrack αυτής της ταινίας» ή «Κλείσε την τηλεόραση όταν το πρόγραμμα τελειώσει» χωρίς να επαναλάβει τον τίτλο του προγράμματος ή να πει συγκεκριμένη ώρα.

Το LG ThinQ είναι μια βελτιωμένη διαδραστική εμπειρία στην νέα σειρά «έξυπνων» τηλεοράσεων της εταιρείας. Λειτουργώντας ως έξυπνοι οικιακοί κόμβοι (hubs), οι τηλεοράσεις LG ThinQ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε άλλα έξυπνα οικιακά προϊόντα όπως ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, κλιματιστικά/ ιονιστές, «έξυπνα» φώτα, «έξυπνα» ηχεία και πολλές άλλες συσκευές που συνδέονται στην τηλεόραση μέσω Wi-Fi ή Bluetooth*.

Επιπλέον, με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή α (Alpha) 9 της LG που τροφοδοτεί τις κορυφαίες OLED τηλεοράσεις, οι θεατές θα βιώσουν περαιτέρω βελτιώσεις. Οι τηλεοράσεις LG Nano Cell SUPER UHDχρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό πλήρους φάσματος (Full-Array Local Dimming - FALD) για την παροχή βαθύτερου μαύρου και βελτιωμένων χρωμάτων, καθώς και λεπτομέρειες στη σκίαση για ακόμα πιο ζωντανές εικόνες.

Το NLP θα είναι διαθέσιμο σε 14 χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κορέα, Μεξικό, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Τουρκία. Για άλλες περιοχές, οι χρήστες θα επωφεληθούν από το ενσωματωμένο NLP, επιλέγοντας μία από τις δέκα βασικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, πολωνικά, κορεάτικα, ρωσικά και τουρκικά).

Ποιότητα εικόνας που αγγίζει την τελειότητα

Ο νέος α (Alpha) 9 έξυπνος επεξεργαστής της LG προσφέρει ρεαλιστικές εικόνες με εξαιρετικά πλούσια χρώματα, ευκρίνεια και βάθος. Ένα βασικό καινοτόμο στοιχείο του α (Alpha) 9 είναι η διαδικασία μείωσης των θορύβων σε τέσσερα στάδια, η οποία διαθέτει τα διπλάσια σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνικές. Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο στη μείωση του θορύβου, βελτιώνοντας τη σαφήνεια των εικόνων προσφέροντας αποτελεσματικότερη απόδοση των ομαλών διαβαθμίσεων.

Ο επεξεργαστής βελτιώνει επίσης την απόδοση των χρωμάτων, χάρη στις προηγμένες δυνατότητες χαρτογράφησης, ώστε να φαίνονται πιο κοντά στο αρχικό περιεχόμενο. Ο επεξεργαστής α (Alpha) 9 έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει υψηλό ρυθμό καρέ (high frame rate - HFR) για την παραγωγή ομαλότερων και καθαρότερων εικόνων κίνησης στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ως αποτέλεσμα του νέου επεξεργαστή εικόνας, οι  τηλεοράσεις LG OLED του 2018 μπορούν να εμφανίσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο με τη μέγιστη ποιότητα για μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία προβολής.

Απόλυτη HDR εμπειρία κινηματογράφου

Οι τηλεοράσεις OLED και SUPER UHD της LG για το 2018 διαθέτουν Cinema HDR, το οποίο υπόσχεται μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι, ενώ όλα τα μοντέλα διαθέτουν υποστήριξη για Advanced HDR από την Technicolor, διατηρώντας την ‘κληρονομιά’ για υποστήριξη των περισσότερων HDR formats, από το Dolby Vision μέχρι το HDR10 και HLG (Hybrid Log-Gamma). Οι τηλεοράσεις OLED και SUPER UHD της LG επεξεργάζονται δυναμικά τις HDR εικόνες ανά καρέ χρησιμοποιώντας τον ιδιόκτητο αλγόριθμο της LG, Enhanced Dynamic Tone mapping.

Ο Brian Kwon, Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company, δήλωσε:

"Οι κορυφαίες μας σειρές τηλεοράσεων OLED και SUPER UHD για το 2018 δείχνει το μέγεθος της εξέλιξής μας στην τεχνολογία τηλεοράσεων. Η LG συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας βιομηχανίας τηλεοράσεων, προσφέροντας στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή εμπειρία προβολής με τεχνολογίες όπως το ThinQ® AI και προηγμένους επεξεργαστές της βιομηχανίας"

*Οι λειτουργίες Internet of Things διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

BRAVIA XR 2023: Η νέα σειρά τηλεοράσεων της Sony

06 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR 2023 με Cognitive Processor XRTM για την απόλυτη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Υπάρχουν τέσσερα νέα μοντέλα στη σειρά BRAVIA XR: X95L Mini LED, X90L Full ...

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

24 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Samsung διοργάνωσε το πρώτο European Samsung Summit, παρουσιάζοντας τις νέες σειρές τηλεοράσεων, ήχου, Smart Home και ψηφιακών συσκευών. Η Samsung πρωτοπορεί στην ανάπτυξη τεχνολογίας που ανταποκρίνεται στις...

Samsung: Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 17 συναπτά έτη

21 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Samsung Electronics, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Omdia, διακρίθηκε για την προηγμένη τεχνολογία και την κορυφαία καινοτομία που εισάγει στη βιομηχανία. Πρόκειται για μια διάκριση που την κατατάσσει...

Η LG φέρνει τις εφαρμογές Apple Music, Apple TV, AirPlay και HomeKit στο νέο webOS Hub για τις τηλεοράσεις της

03 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

H LG ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα των Apple TV app, Apple Music, AirPlay και HomeKit στο webOS Hub σε περισσότερες από 100 χώρες. Πλέον, οι συμβατές τηλεοράσεις προσφέρουν μια ευκολότερη, πολλαπλών χρήσεων ...

Samsung Neo QLED και Lifestyle, οι πρώτες τηλεοράσεις με πιστοποίηση για τον κιρκάδιο ρυθμό

12 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε πως οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED και Lifestyle TV 2023, απέκτησαν την πιστοποίηση ‘Circadian Rhythm Display’ από το Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), ένα κορυφαίο ινστιτούτο ...

Νεό gaming hub για τις τηλεοράσεις της LG

10 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η LG επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή της για παροχή μιας κορυφαίας εμπειρίας gaming στην τηλεόραση, προσφέροντας στις νέες συσκευές που παρουσίασε στην CES 2023 ένα ειδικά σχεδιασμένο gaming hub στο νέο webOS ...

LG SIGNATURE OLED M: Η πρώτη 97'' τηλεόραση με τεχνολογία Zero Connect [CES 2023]

09 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η LG παρουσίασε στο CES 2023 το 97 ιντσών μοντέλο LG SIGNATURE OLED M (μοντέλο M3), η πρώτη τηλεόραση για το καταναλωτικό κοινό με τεχνολογία Zero Connect, μια ασύρματη λύση η οποία μεταδίδει βίντεο και ήχο σε ...

LG OLED evo Z3, G3 και C3: Οι νέες τηλεοράσεις της εταιρείας [CES 2023]

05 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η LG αποκάλυψε στο CES 2023 τις νέες τηλεοράσεις της για το 2023, την πιο προηγμένη γκάμα τηλεοράσεων OLED που είχε μέχρι σήμερα. Με εξαιρετική ποιότητα αυτοφωτιζόμενης εικόνας, τεχνολογίες για ισχυρή ...

Οι νέες τηλεοράσεις της Samsung από το CES 2023

04 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η Samsung αποκάλυψε στο CES 2023, τις νέες σειρές Neo QLED, MICRO LED, Samsung OLED καθώς και lifestyle προϊόντα και αξεσουάρ. Η φετινή σειρά περιλαμβάνει προηγμένα, καινοτόμα προϊόντα με έμφαση στη βελτιωμένη ...

LG SC9 και SE6: Τα νέα soundbars της εταιρείας [CES 2023]

03 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η LG αποκαλύπτει στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο τη σειρά soundbar για το 2023, συμπεριλαμβανομένων των ολοκαίνουργιων μοντέλων SC9 και SE6. Τα soundbars ταιριάζουν τέλεια με τις σειρές ...

Loader
please wait
techgear_icon