LG

LG gram: Η σειρά υπέρλεπτων laptops αναβαθμίζεται με οθόνες OLED [CES 2023]

Η LG παρουσιάζει στο CES 2023 τη διευρυμένη σειρά LG gram, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία από ποτέ χάρη στην άφιξη των συναρπαστικών, νέων gram Ultraslim και gram Style. Η σειρά LG gram συνεχίζει να παρέχει τόσο ισχύ όσο και φορητότητα, διαθέτοντας κορυφαίες προδιαγραφές σε κομψά, εξαιρετικά ελαφριά μοντέλα που προσφέρουν την ευκολία να τα παίρνετε παντού και εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

LG gram Ultraslim

Επικεφαλής της παρουσίας της σειράς LG gram στη CES 2023 είναι το ολοκαίνουργιο LG gram Ultraslim (μοντέλο 15Z90RT), το λεπτότερο μοντέλο gram μέχρι σήμερα. Ένας φορητός υπολογιστής σχεδιασμένος για χρήστες που αναζητούν την απόλυτη φορητότητα, το μοντέλο Ultraslim έχει εξαιρετικά ελαφρύ βάρος μόλις 998 γραμμάρια και βάθος (όταν είναι κλειστός) μόλις 10,99 χιλιοστά, περίπου το ίδιο πάχος με ένα smartphone ή ένα notepad. Παρόλο που είναι το πιο λεπτό gram της σειράς 2023, το 15Z90RT εξακολουθεί να παρέχει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και επεξεργαστική ισχύ, διαθέτοντας οθόνη OLED 15,6 ιντσών με επίστρωση Anti-glare Low Reflection (AGLR) και επεξεργαστή Intel Raptor Lake 13ης γενιάς με Performance πυρήνες (P-Cores). Η ενσωμάτωση ενός εξαιρετικά συμπαγούς adapter ενισχύει περαιτέρω την εξαιρετική φορητότητα του νέου μοντέλου.

lg-gram-ces-2023-12.jpg

LG gram Style

Οι φορητοί υπολογιστές LG gram Style, που διατίθενται στις εκδόσεις 16 και 14 ιντσών (μοντέλα 16Z90RS και 14Z90RS), δημιουργήθηκαν για ανθρώπους που αγαπούν να εκφράζουν το μοναδικό τους στυλ όπου κι αν βρίσκονται. Και τα δύο μοντέλα gram Style διαθέτουν ένα κομψό γυάλινο σχεδιασμό που κάνει κάθε μία από τις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές να λάμπει και να αλλάζει δυναμικά, καθώς κινείται και αλλάζει ανάλογα με το φως και τη γωνία. Η έμφαση στο σχεδιασμό συνεχίζεται και στο εσωτερικό των νέων grams, όπου ένα "κρυφό" touchpad με απαλό οπίσθιο φωτισμό LED φωτίζεται στο άγγιγμα του χρήστη.

Παρά την επιμέλεια στην αισθητική, οι φορητοί υπολογιστές LG gram Style προσφέρουν πολύ περισσότερα από την καλή εμφάνιση. Και οι δύο διαθέτουν οθόνη OLED 16:10, με επίστρωση Anti-Glare Low Reflection, υψηλό ρυθμό ανανέωσης, επεξεργαστή Intel Raptor Lake P-Core 13ης γενιάς και δίσκο Solid State (SSD) NVMe 4ης γενιάς. Όπως και όλα τα άλλα μοντέλα της ποικιλόμορφης σειράς 2023 gram, τα 16Z90RS και 14Z90RS υποστηρίζουν συνδεσιμότητα Thunderbolt 4 και HDMI και προσφέρουν ατμοσφαιρικό ήχο με Dolby Atmos, που είναι κάτι καινούργιο για τη φετινή σειρά LG gram.

Μαζί με τα νέα για το 2023 Ultraslim και Style μοντέλα, η φετινή σειρά περιλαμβάνει τους νέους φορητούς υπολογιστές 17, 16, 15 και 14 ιντσών (μοντέλα 17Z90R, 16Z90R, 15Z90R και 14Z90R), καθένας από τους οποίους προσφέρει τον χαρακτηριστικό συνδυασμό ισχυρών επιδόσεων και ελαφρού, συμπαγούς σχεδιασμού του brand. Εξαιρετικοί για παραγωγικότητα και ψυχαγωγία, οι τελευταίοι gram 17 και 16 ιντσών είναι εξοπλισμένοι με GPU NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB, επεξεργαστή Intel Raptor Lake P-Core 13ης γενιάς και δίσκο Solid State (SSD) NVMe 4ης γενιάς. Κάθε ένα από τα νέα μοντέλα ζυγίζει λιγότερο από 1,45 κιλά, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλη μπαταρία2 που μπορεί να διαχειριστεί περισσότερες από 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο με μία μόνο φόρτιση3 και συνοδεύεται από τον ίδιο συμπαγή adapter που περιλαμβάνεται στο gram Ultraslim.

lg-gram-ces-2023.jpg

Τα νεότερα LG grams διαθέτουν επίσης εξαιρετική ποιότητα εικόνας, καθώς όλα τα μοντέλα διαθέτουν IPS πάνελ με αντιθαμβωτική επίστρωση. Επίσης νέα για φέτος, η υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης (VRR)4 θα επιτρέψει στους gaming χρήστες των LG grams να απολαμβάνουν απρόσκοπτα γραφικά χωρίς σκισίματα και τραυματισμούς όταν παίζουν, ενώ η άφιξη του Dolby Atmos θα προσφέρει καθηλωτικό ήχο που βοηθά να ζωντανέψουν ταινίες, μουσική και παιχνίδια.

Το LG gram 2 σε 1 και το +view καλωσορίζουν επίσης αναβαθμισμένα μοντέλα για το 2023. Το νέο 2-σε-1, το οποίο διατίθεται σε μεγέθη 16 και 14 ιντσών (μοντέλα 16T90R και 14T90R), δίνει στους χρήστες την ελευθερία να αλλάζουν από φορητό υπολογιστή σε tablet ή το αντίστροφο, όποτε το επιλέγουν. Μαζί με τον 4πλό σχεδιασμό του με εξαιρετικά λεπτό αλλά και στιβαρό πλαίσιο αλουμινίου, το τελευταίο "μετατρέψιμο" gram διαθέτει προεγκατεστημένες εφαρμογές σημειώσεων και σχεδίασης, βελτιστοποιημένες για χρήση με το LG Stylus Pen (Wacom AES 2.0). Εν τω μεταξύ, η φορητή οθόνη της LG, +view για LG gram (μοντέλο 16MR70) επιτρέπει στους χρήστες να διπλασιάσουν την επιφάνεια της οθόνης τους και να απολαμβάνουν ευκολότερο multitasking όπου κι αν βρίσκονται. Βελτιωμένη για τη νέα χρονιά, η τελευταία έκδοση της φορητής οθόνης LG διαθέτει δύο θύρες USB Type-C, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται ταυτόχρονα με δύο συσκευές και να απολαμβάνουν την ευκολία της αμφίδρομης παροχής ενέργειας.

Loading