LG

LG GX OLED TV: Η νέα σειρά 4K τηλεοράσεων με κομψό και μίνιμαλ σχεδιασμό

Η LG παρουσιάζει τη νέα OLED 4K τηλεόραση, GX 77, 65, 55 ιντσών που ξεχωρίζει για τον κομψό και μίνιμαλ σχεδιασμό της, αλλά και για το γεγονός ότι εφαρμόζει απόλυτα στον τοίχο σαν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις είναι μοναδικές, χάρη στην τεχνολογία OLED και τα περισσότερα από 100 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα δευτερεύοντα pixels που αποδίδουν βαθύτερο μαύρο και πιο πλούσια, ρεαλιστικά χρώματα.

Η νέα OLED GX τηλεόραση χάρη στο Gallery design, το λεπτό πλαίσιο της και τη δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησής της, αποτελεί ένα ξεχωριστό αντικείμενο διακόσμησης, προσδίδοντας μια νότα κομψότητας στον εκάστοτε χώρο, ενώ προσφέρει την ίδια απολαυστική εμπειρία θέασης από οποιαδήποτε γωνία. Το νέο μοντέλο φτάνει την εμπειρία θέασης σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, καθώς με τη λειτουργία Gallery Mode, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν από τοπία παγκοσμίου φήμης, που ενημερώνονται κάθε εποχή από το TripAdvisor, μέχρι και πίνακες ζωγραφικής.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας deep learning αλγορίθμους και ενσωματώνοντας τον Έξυπνο Επεξεργαστή α9 3ης γενιάς, βελτιώνεται η απόδοση της εικόνας και του ήχου, προσφέροντας μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. Συγκεκριμένα, χάρη στην αναβαθμισμένη τεχνολογία deep learning, τα πρόσωπα απεικονίζονται πιο ζωντανά και το κείμενο στην οθόνη είναι πιο ευκρινές και ευανάγνωστο, ενώ ο επεξεργαστής αναλύει τον τύπο του περιεχομένου-ταινίες, αθλητικά, κινούμενα σχέδια ή τυπικό περιεχόμενο-και προσαρμόζει αυτόματα την εικόνα και τον ήχο ανάλογα με το είδος.

Επιπλέον, ένας αισθητήρας φωτός αντιλαμβάνεται τον φωτισμό του περιβάλλοντα χώρου και, στη συνέχεια, ο επεξεργαστής ρυθμίζει λεπτομερώς τη χαρτογράφηση των αποχρώσεων, επιτυγχάνοντας βέλτιστη φωτεινότητα στην οθόνη. Το περιεχόμενο HDR εμφανίζεται βελτιωμένο με προσαρμογές στη φωτεινότητα, μετατρέποντας τις σκοτεινές σκηνές σε σκηνές με εκπληκτική αντίθεση, λεπτομέρεια και βάθος χρώματος. Ακόμη, λαμβάνοντας στοιχεία από περισσότερα από 17 εκατομμύρια σημεία δεδομένων ήχου, ο επεξεργαστής αναγνωρίζει φωνές, εφέ και συχνότητες, ώστε να μπορεί να βελτιστοποιεί τον ήχο και μέσω του αλγόριθμου AI, τον μετατρέπει σε ήχο surround 5.1, κάνοντας τα ηχητικά εφέ των ταινιών πιο ζωντανά. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το μέγεθος του δωματίου, η θέση της τηλεόρασης και των θεατών, ανιχνεύονται μέσω του magic remote και έτσι ο επεξεργαστής ρυθμίζει και ισορροπεί τον ήχο ανάλογα με τον χώρο.

Με τη νέα OLED GX τηλεόραση της LG, οι καταναλωτές μπορούν να μετατρέψουν την τηλεόρασή τους σε ένα κεντρικό κόμβο, χάρη στο έξυπνο ThinQ AI, που αντιλαμβάνεται τις φωνητικές εντολές. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έχουν τον έλεγχο του οικιακού Internet of Things οικοσυστήματος με αναγνώριση της ανθρώπινης φωνής, χωρίς τηλεχειριστήριο,

Επιπροσθέτως, η OLED GX δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να νιώσουν σαν να βρίσκονται σε κινηματογραφική αίθουσα, καθώς ενσωματώνει το Dolby Vision IQ και το Dolby Atmos. Έτσι, η φωτεινότητα, το χρώμα και η αντίθεση της οθόνης ρυθμίζονται έξυπνα ανάλογα με το είδος της ταινίας και τις συνθήκες φωτισμού, ενώ απολαμβάνουν μια συγκλονιστική εμπειρία ήχου. Ακόμη, το FILMMAKER MODE, προσφέρει εικόνες όπως έχουν προοριστεί να προβάλλονται, καθώς με την απενεργοποίηση ορισμένων εφέ αντιγράφεται πιστά το αρχικό όραμα του σκηνοθέτη. Για ακόμα μεγαλύτερη ψυχαγωγία, η GX τηλεοράσεις διαθέτουν μια ευρεία επιλογή περιεχομένου στο Apple TV app με πολλές πρωτότυπες εκπομπές και ταινίες και το Netflix.

Ως η πρώτη τηλεόραση στην αγορά που υποστηρίζει NVIDIA G-SYNC τεχνολογία, η OLED GX αποτελεί την απόλυτη επιλογή και για gaming. Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία, τον υψηλότερο ρυθμό καρέ, τον μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), τη λειτουργία αυτόματου χαμηλού λανθάνοντα χρόνου (ALLM) και το eARC με υποστήριξη HDMI 2.1, όλα τα παιχνίδια θα έχουν πιο καθαρή και ομαλή εικόνα, καλύτερη απόκριση, χωρίς διακυμάνσεις στη φωνή, χωρίς καθυστερήσεις και φαινόμενα τρεμοπαίγματος. Επίσης, με 1ms χρόνο απόκρισης, το gaming γίνεται ακόμα πιο γρήγορο και ρεαλιστικό, χωρίς θόλωμα και με πλήρη διαύγεια, ενώ το HGiG βελτιώνει τα τηλεοπτικά πρότυπα και τα γραφικά. Στην ομαλή απόδοση της εικόνας, συμβάλλει και η λειτουργία OLED Motion, που μειώνει το θάμπωμα και τις αλλοιώσεις.

Τέλος, με το Sports Alert, οι χρήστες ενημερώνονται αυτόματα για τις αγαπημένες τους ομάδες, τα προγραμματισμένα παιχνίδια και την πρόοδο της ομάδας τους. Για μια ακόμα πιο άνετη εμπειρία θέασης, η LG OLED GX τηλεόραση υπερβαίνει τα πρότυπα που αφορούν το μπλε φως και την εικόνα υψηλής ποιότητας, ενώ έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με ηχεία Bluetooth, δημιουργώντας εφέ ήχου surround.

Η LG αναζητά διαρκώς λύσεις και προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών. Η OLED GX έρχεται να προσφέρει στους θεατές απεριόριστη ψυχαγωγία και μια διαφορετική εμπειρία θέασης, που θα τους μείνει αξέχαστη.

Loading