LG

LG OLED evo Z3, G3 και C3: Οι νέες τηλεοράσεις της εταιρείας [CES 2023]

Η LG αποκάλυψε στο CES 2023 τις νέες τηλεοράσεις της για το 2023, την πιο προηγμένη γκάμα τηλεοράσεων OLED που είχε μέχρι σήμερα. Με εξαιρετική ποιότητα αυτοφωτιζόμενης εικόνας, τεχνολογίες για ισχυρή επεξεργασία εικόνας και βελτιωμένη πλατφόρμα webOS που προσφέρει ακόμη περισσότερες έξυπνες λειτουργίες και υπηρεσίες, οι πιο πρόσφατες OLED τηλεοράσεις της εταιρείας αναβαθμίζουν την εμπειρία θέασης όπως μόνο η LG OLED μπορεί.

Μια δεκαετία αφότου παρουσίασε στον κόσμο την πρώτη τηλεόραση OLED μεγάλων ιντσών, η LG εξακολουθεί να ηγείται της αγοράς premium τηλεοράσεων. Οι πρωτοποριακές τηλεοράσεις OLED της εταιρείας έχουν αναγνωριστεί στο CES Innovation Award για 11 συνεχή χρόνια και συνέχισαν να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου για να προσφέρουν ολοένα μεγαλύτερη αξία στους καταναλωτές. Η LG OLED φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα εικόνας της. Προσφέρει ζωντανά, ακριβή χρώματα με βαθύ μαύρο και απεριόριστη αναλογία αντίθεσης για εικόνες που είναι εξαιρετικά ζωντανές.

lg-oled-evo-ces-2023-3.jpg

Εκτός από την καθηλωτική εμπειρία θέασης, η αυτοφωτιζόμενη τεχνολογία της LG έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημιουργήσει πρωτοφανείς και εντυπωσιακές εφαρμογές . Σε αυτές περιλαμβάνεται η πρώτη στην αγορά rollable LG SIGNATURE OLED R και η εύκαμπτη LG OLED Flex. Με διπλή βράβευση στα CES Innovation Awards 2023, η LG OLED Flex κέρδισε το Best of Innovation στην κατηγορία Gaming.

Ηγέτες της σειράς OLED 2023 της LG είναι οι πιο πρόσφατες τηλεοράσεις των σειρών OLED evo Z3, G3 και C3. Τα αναβαθμισμένα, νέα μοντέλα προσφέρουν υψηλότερη φωτεινότητα και ακρίβεια χρωμάτων, καθώς και εκπληκτική ευκρίνεια και λεπτομέρεια, χάρη στην ακρίβεια και την απόδοση της τεχνολογίας LG OLED evo και του νέου α9 AI Processor Gen6.

Ο πρόσφατος επεξεργαστής της σειράς Alpha χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία Deep Learning της LG με τη βοήθεια AI για να εξασφαλίσει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου. Το AI Picture Pro προσφέρει τώρα μεγαλύτερη αναβάθμιση για καλύτερη ευκρίνεια και βελτιωμένη δυναμική αντιστοίχιση τόνων, η οποία βοηθά στο να αποκαλυφθεί το βάθος και η λεπτομέρεια σε κάθε καρέ. Επίσης, το AI Picture Pro ενσωματώνει τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας που εντοπίζει και βελτιώνει σημαντικά αντικείμενα, όπως τα πρόσωπα των ανθρώπων, για να τους προσφέρει πιο ζωντανή ποιότητα HDR. Εκτός από τη βελτίωση της αναπαραγωγής εικόνας, ο επεξεργαστής α9 AI Gen6 τροφοδοτεί το AI Sound Pro της LG, μια δυνατότητα που βοηθά τους χρήστες να νιώσουν τη δράση γύρω τους, παρέχοντας εικονικό ήχο surround 9.1.2 από το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων της τηλεόρασης.

lg-oled-evo-ces-2023.jpg

Μια άλλη σημαντική αναβάθμιση που εφαρμόστηκε στη φετινή σειρά OLED evo G3 είναι η τεχνολογία Brightness Booster Max της LG, η οποία ενσωματώνει ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική ελέγχου φωτός και αλγόριθμους ενίσχυσης φωτός για αύξηση της φωτεινότητας έως και 70%. Η φωτεινότητα χαρτογραφείται και ελέγχεται pixel προς pixel, έχοντας ως αποτέλεσμα πιο ευκρινείς και πιο ρεαλιστικές εικόνες.

Ακόμα, τα μοντέλα LG OLED evo G3 του 2023 φέρνουν στιλ και αβίαστη κομψότητα στο σαλόνι. Η αισθητική αναβάθμιση και η ενσωμάτωση του One Wall Design, επιτρέπουν την τοποθέτηση τους στον τοίχο χωρίς ορατό κενό.

Επίσης, η LG συνεχίζει να αξιοποιεί την ηγετική θέση της στην τεχνολογία όχι μόνο για να δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες για μια καλύτερη ζωή. Οι τηλεοράσεις LG OLED για το 2023 έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση, δημιουργώντας βιώσιμους κύκλους. Οι τηλεοράσεις LG OLED δεν διαθέτουν μονάδα οπίσθιου φωτισμού, που σημαίνει ότι κάθε τηλεόραση χρειάζεται λιγότερα υλικά για να παραχθεί από μια συμβατική τηλεόραση LED. Χρησιμοποιούν επίσης πολλά εξαρτήματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά και αποστέλλονται σε οικολογική συσκευασία από ανακυκλώσιμα υλικά και με μονόχρωμη εκτύπωση. Επιπλέον, όλες οι τηλεοράσεις OLED του 2023 της LG έχουν πιστοποιηθεί με χαμηλό μπλε φως από την TÜV Rheinland και χωρίς τρεμόπαιγμα από την UL Solutions για πιο ήπια θέαση, χωρίς να κουράζονται τα μάτια

Η LG OLED εισάγει επίσης μια ανανεωμένη, πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη το 2023. Τα φετινά μοντέλα, διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση του webOS και το All New Home, ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI) που προσφέρει πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης και μεγαλύτερη άνεση από ποτέ. Οι νέες «Quick Cards» προσφέρουν στους χρήστες εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν περισσότερο – όλα ομαδοποιημένα σε κατηγορίες όπως το Home Office, τα Παιχνίδια, η Μουσική και τα Αθλητικά. Το προηγμένο webOS της LG διευκολύνει όλους όσους χρησιμοποιούν την τηλεόραση να απολαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις προσαρμοσμένες στις δικές τους προτιμήσεις, οι οποίες καθορίζονται με βάση το ιστορικό και τις συνήθειες.

lg-oled-evo-ces-20231.jpg

Επιπλέον της εξατομικευμένης εμπειρίας χρήστη στην LG OLED TV,το AI Conciergeπαρέχει σε κάθε χρήστη μια επιμελημένη λίστα επιλογών περιεχομένου με βάση την προηγούμενη χρήση και αναζητήσεις και προσφέρει μια επιλογή από δημοφιλές περιεχόμενο για περιήγηση.

Σχεδιασμένες για προηγμένη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, οι τηλεοράσεις LG OLED συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις δυνατότητες βελτίωσης εικόνας και ήχου των Dolby Vision και Dolby Atmos. Επιπλέον, οι φετινές τηλεοράσεις LG ταιριάζουν με τις πιο πρόσφατες μπάρες ήχου LG, παρέχοντας εξαιρετικό πολυκάναλο ήχο surround, με βελτιωμένη ποιότητα IMAX που υποστηρίζεται από DTS:X. Η τηλεόραση LG και το soundbar συνδυάζονται επίσης για να προσφέρουν τη δυνατότητα WOW Orchestra, η οποία εκμεταλλεύεται τα κανάλια ήχου και των δύο προϊόντων για να παράγει ισχυρότερο, πιο καθηλωτικό ήχο.

Ακόμα, τα μοντέλα OLED 2023 της LG υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών συμβατών με το HDMI 2.1a. Είναι επίσης οι πρώτες τηλεοράσεις που έχουν πιστοποιηθεί από τον οργανισμό HDMI για το Quick Media Switching VRR (QMS-VRR) που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Το QMS-VRR μπορεί να εξαλείψει τη στιγμιαία «μαύρη οθόνη» που εμφανίζεται μερικές φορές κατά την εναλλαγή μεταξύ περιεχομένου που αναπαράγεται από διαφορετικές συσκευές, συνδεδεμένες μέσω των θυρών συμβατών με HDMI 2.1a της τηλεόρασης.

Οι απόλυτες οθόνες gaming, οι αυτοφωτιζόμενες τηλεοράσεις OLED της LG διαθέτουν χρόνο απόκρισης 0,1 χιλιοστών του δευτερολέπτου, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και έως και τέσσερις θύρες συμβατές με HDMI2.1a. Επίσης, οι τηλεοράσεις διαθέτουν Game Optimizer, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν γρήγορα και να εναλλάσσονται μεταξύ λειτουργιών ειδικά για το είδος του παιχνιδιού. Οι ρυθμίσεις για G-SYNC Compatible, FreeSync Premium και VRR είναι εύκολα προσβάσιμες και από το Game Optimizer.

Loading