Μεγάλος διαγωνισμός: Κέρδισε το LG SJ8 sound bar αξίας €499! [Review + Contest] [Update: Winner]

Λίγες ημέρες απέμειναν για να αφήσουμε πίσω μας το 2017 και ανεξάρτητα του πως περάσατε και αυτή τη χρονιά, τουλάχιστον έχετε την ευκαιρία να την κλείσετε ευχάριστα συμμετέχοντας στον μεγάλο διαγωνισμό της LG σε συνεργασία με το Techgear.gr, όπου ένας τυχερός θα κερδίσει το εκπληκτικό sound bar SJ8 αξίας €499!

Update: Η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αφού περισσότεροι από 3.000 φίλοι/φίλες μπήκαν στην κλήρωση για το LG SJ8 και μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να κληρώσουμε περισσότερα από ένα δώρο για τα Χριστούγεννα.

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας, μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Ath****** Roub******, η οποία έχει ειδοποιηθεί ήδη για την διαδικασία αποστολής του δώρου της. Σε περίπτωση που δεν απαντήσει στο σχετικό email μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ή αποποιηθεί του δώρου της, τότε η κλήρωση θα επαναληφθεί για να αναδειχτεί νέος νικητής.

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε το Techgear.gr για την τεχνολογική σας ενημέρωση και φυσικά για τη συμμετοχή σας! Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται πολύ σύντομα, οπότε, μείνετε συντονισμένοι!

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το LG SJ8 σε τρεις τηλεοράσεις (Panasonic Plasma του 2011, LG LCD του 2009 και Samsung LED του 2017) για μερικές ημέρες και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας.

Πρόκειται για μία από τις πιο κομψές sound bars που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με εξαιρετικά λεπτή κατασκευή και μίνιμαλ σχεδιασμό μοιάζει να “κρύβεται” σε κοινή θέα στο σαλόνι, ενώ όταν ενεργοποιείται φωτίζει αμυδρά και ευχάριστα τον χώρο.

Η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή για τον οποιοδήποτε τόσο στις νέες τηλεοράσεις, όσο και στις παλαιότερες, αφού πραγματικά κάνεις τη σύνδεση με την TV, το βάζεις στην πρίζα και είσαι έτοιμος. Το ίδιο ισχύει και για το ασύρματο subwoofer που επικοινωνεί άμεσα με την μπάρα χωρίς να κάνεις τίποτα. Ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχει συγχρονισμός με την τηλεόραση, αφού μπορείς να ελέγχεις την ένταση της μπάρας από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, ενώ όταν κλείνεις την TV μετά από λίγο κλείνει και το SJ8.

Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, το LG SJ8 προσφέρει στον χρήστη ήχο 4.1 με ξεχωριστό ασύρματο subwoofer, υποδοχές HDMI in/out, digital optical, Ethernet, USB, κεραίες WiFi και Bluetooth, ενώ υποστηρίζει την τεχνολογία Chromecast για άμεσο streaming από συμβατές συσκευές (π.χ. Android smartphones). Δυστυχώς, όμως, δεν υποστηρίζει το Apple AirPlay και οι κάτοχοι iPhone θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή LG Music Flow, η οποία στις δοκιμές μας δεν τα πήγε και πολύ καλά.

Από πλευράς επιδόσεων, μη σας ξεγελά το λεπτό προφίλ. Το LG SJ8 προσφέρει συνολική ισχύ 300W (130W από την μπάρα + 170W από το subwoofer) με καθαρότητα, λεπτομέρεια και ευρύτητα στον ήχο. Ειδικά αν παίξεις λίγο με τα sound modes, μπορείς να ζήσεις την κατάλληλη εμπειρία χάριν στην τεχνολογία ASC (Adaptive Sound Control) που αναλύει το περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο και ρυθμίζει αυτόματα το SJ8, έτσι ώστε να ακούς πεντακάθαρους διαλόγους όταν υπάρχουν συνομιλίες ή δραματικότερο ήχο όταν υπάρχει δράση (με περισσότερη ένταση στο subwoofer). Αν έχετε μικρά παιδιά, υπάρχει και το Night mode που μειώνει αρκετά την ένταση του μπάσου χωρίς, όμως, να το σβήνει τελείως.

Οι περισσότεροι, βέβαια, είτε βαριούνται να παίζουν με τα modes, είτε τους ενδιαφέρει απλά η επίδοση στην standard ρύθμιση της sound bar. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το Standard mode προσφέρει μια αξιοπρεπέσταση εμπειρία ήχου, με μια ένσταση για την ποιότητα του μπάσου (θα την θέλαμε λίιιιγο πιο καθαρή).

Σε ό,τι αφορά καθαρά την αναπαραγωγή μουσικής, εδώ οι απόψεις διίστανται. Εξαρτάται πως έχει μάθει κανείς να ακούει μουσική. Αν ακούτε φανατικά και προσεκτικά μουσική, τότε το SJ8 δεν θα το προτείναμε για αυτή τη λύση, αλλά αν βάζετε μουσική απλά για να ακούγεται κάτι στο σπίτι, τότε θα μείνετε ικανοποιημένοι. Εδώ να σημειώσουμε γενικά ότι παρά την εξέλιξη τους, οι sound bars δεν προορίζονται για να αντικαταστήσουν ένα κατά πολύ ακριβότερο σύστημα ήχου με ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία. Επομένως, μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα.

Κρατάμε, όμως, ότι μπορεί να συνδεθεί επάνω του οποιαδήποτε συσκευή μέσω WiFi ή Bluetooth, υποστηρίζει την τεχνολογία Google Chromcast για να streamάρεις μουσική απευθείας από το smartphone σου (π.χ. Spotify, Google Music), ενώ πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η λειτουργία Auto Music Play με την αναπαραγωγή του ήχου να περνά απευθείας στο SJ8 μόλις ο χρήστης πλησιάσει κοντά με τη συσκευή του.

Σαν τελικό συμπέρασμα θα πούμε ότι το LG SJ8 αποδίδει αυτά που πρέπει στον τομέα για τον οποίο προορίζεται. Είναι μία από τις καλύτερες sound bars που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά και στις περισσότερες των περιπτώσεων θα καλύψει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το LG SJ8 από εδώ και μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό από εδώ! Ποιος ξέρει, ίσως το 2018 σας ξημερώσει με μία νέα sound bar για το σαλόνι σας!

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 2 Iανουαρίου 2018 στις 23:59 και ο νικητής θα κληρωθεί και θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου 2018!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Contests, Home Cinema, LG, Reviews, Speakers. Bookmark the permalink.