Libra: Το κρυπτονόμισμα της Facebook έχει ήδη αποτύχει σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελβετίας

Το πολύ φιλόδοξο εγχείρημα της Facebook με το κρυπτονόμισμα Libra χάνει διαρκώς τη δυναμική του, παρά τη δυναμική εκκίνηση του τον περασμένο Ιούνιο. Μετά την αποχώρηση μεγάλων συμπαικτών τους προηγούμενους μήνες (βλ. MasterCard, Visa, eBay και PayPal), το νέο χτύπημα έρχεται με την έναρξη της νέας χρονιάς από τον πρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, κ. Ueli Maurer.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Maurer δεν πιστεύει πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να δεχτούν το κρυπτονόμισμα Libra στην τωρινή του μορφή και γι’ αυτό θεωρεί ότι έχει ήδη αποτύχει ολοκληρωτικά το project. Η αλήθεια είναι ότι για να πετύχει ένα κρυπτονόμισμα δεν χρειάζεται την αποδοχή των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ωστόσο, το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του Libra είναι να διατηρήσει σταθερή την αξία του με τη βοήθεια των παραδοσιακών νομισμάτων όπως το αμερικανικό δολάριο, το ευρώ και η αγγλική λίρα.

Να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί που συμμετέχουν στο ΔΣ της Libra Association έχουν κριτικάρει το Libra λόγω της ασαφούς πλαισίου που διέπει το λανσάρισμα του, ενώ και οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερουσίας των ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τη Facebook να διευκρινήσει την κατάσταση. Επομένως, όταν ένα project δέχεται τόσο έντονη δυσπιστία προτού καν γίνει πραγματικότητα, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη γίνεται η κατάσταση για να προχωρήσει η ανάπτυξη του.

[via]

Loading