Mastercard, Visa και eBay αποχωρούν από το κρυπτονόμισμα Libra της Facebook

Απανωτά τα χτυπήματα στη Facebook σχετικά με τη δημιουργία και την υποστήριξη του δικού της κρυπτονομίσματος Libra. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την αποχώρηση της PayPal από τη ρυθμιστική αρχή Libra Association και τώρα αποσύρουν την υποστήριξη τους τα μεγαλύτερα, ίσως, ονόματα της συμμαχίας.

Για του λόγου το αληθές, οι Mastercard, Visa, eBay και Stripe ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από τη Libra Association και μάλιστα επέλεξαν την ίδια αιτιολογία με την PayPal: είναι θετικοί στην προοπτική του Libra, συνεχίζουν να παρατηρούν και να ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του, αλλά για την ώρα επιθυμούν να ασχοληθούν με τα δικά τους προϊόντα. Η Visa, πάντως, ήταν η μόνη που παραδέχτηκε πως θέλει να δει πρώτα αν η Libra Association θα καταφέρει να προσαρμοστεί στις προσδοκίες των ρυθμιστικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο κ. David Marcus, συνδημιουργός του Libra, ευχαρίστησε τις Visa και Mastercard που έμειναν μαζί τους μέχρι την….11η ώρα, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκαν. Σέβεται την απόφαση τους για τήρηση στάσης αναμονής και αφήνει ανοιχτές τις πόρτες σε περίπτωση που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά και πάλι στο μέλλον. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι αυτές οι αποχωρήσεις είναι ένα χτύπημα για το Libra, αλλά πολύ σύντομα θα έχει σημαντικά νέα να μοιραστεί με το κοινό για την εξέλιξη του project.

Φαίνεται ότι οι ενστάσεις που εξέφρασαν για το Libra οι κυβερνητικοί και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο, κατάφεραν να “δηλητηριάσουν” την ανάπτυξη του. Αποδεικνύεται ότι ακόμη και ένας γίγαντας όπως η Facebook δεν είναι καθόλου εύκολο να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις που να απειλούν (θεωρητικά) το καθιερωμένο μοντέλο.

*Η κεντρική εικόνα αναδημοσιεύεται από το Forbes.

[via]

Loading