LinkedIn: Πωλούνται προσωπικά δεδομένα 500 εκατ. λογαριασμών σε forum

Για να μην κατηγορούμε μόνο τη Facebook, οι διαρροές των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από κοινωνικά δίκτυα δεν αποτελούν μόνο δικό της “προτέρημα”. Σύμφωνα με το Cybernews, μια ακόμη τεράστια διαρροή αφορά το LinkedIn της Microsoft, καθώς κάποιος ιδιώτης πουλά μια βάση δεδομένων με προσωπικά στοιχεία 500 εκατομμυρίων προφίλ σε forum για hackers.

Με μια γρήγορη έρευνα σε δείγμα αυτής της βάσης, το CyberNews διαπίστωσε πως στα δεδομένα συμπεριλαμβάνονται τα πλήρη ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις email, αριθμοί τηλεφώνου και το φύλο των χρηστών του LinkedIn. Η επίσημη θέση του κοινωνικού δικτύου είναι ότι δεν προέρχονται όλα τα δεδομένα από αυτό, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία πληροφορία από προφίλ που είναι γυρισμένα σε Private mode.

Από τη δική μας έρευνα έχουμε καταλήξει πως πρόκειται για δεδομένα που συλλέχθηκαν από πληθώρα ιστοσελίδων και εταιρειών. Καμία πληροφορία από private μέλη δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν τη βάση.

Η ομάδα του LinkedIn επιμένει πως τα συγκεκριμένα δεδομένα δεν αποτελούν προϊόν διαρροής ή παραβίασης των συστημάτων τους, παρόλα αυτά, δεν ξεκαθαρίζει αν θα ενημερώσει τους χρήστες ξεχωριστά για το ενδεχόμενο να έχουν συμπεριληφθεί κάποια από τα δικά τους δεδομένα σε αυτήν την βάση. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το LinkedIn από την αρμόδια αρχή της Ιταλίας και περιμένουμε να δούμε το πόρισμα που θα βγει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading