Μάθε αν ανήκεις στους 553 εκατ. χρήστες του Facebook που διέρρευσαν τα προσωπικά τους δεδομένα


Αδιαμφισβήτητα θα έχεις ακούσει για το σκάνδαλο της Facebook με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, συμπεριλαμβανομένων User IDs, ονοματεπωνύμων, ημερομηνίες γεννήσεως, πληροφορίες τοποθεσίας και διευθύνσεις email.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι ανάμεσα στους 553 εκατομμύρια χρήστες του Facebook που διέρρευσαν τα προσωπικά τους δεδομένα, υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις τις υποψίες σου.

Μόλις χθες, το «Have I Been Pwned?», μια δωρεάν πηγή που προφέρει τη δυνατότητα να ελέγξεις αν ένας λογαριασμός σου έχει τεθεί σε «κίνδυνο», ανακοίνωσε ότι προσέθεσε στη βάση πληροφοριών της τους τηλεφωνικούς αριθμούς των 553 εκατομμύριων χρηστών, που έπεσαν θύματα των χάκερς.

Προκειμένου να θέσεις ένα τέλος στις ανησυχίες σου και να διαβεβαιωθείς ότι τα προσωπικά σου δεδομένα είναι ασφαλή, το «Have I Been Pwned?» σου επιτρέπει να πληκτρολογήσεις στην μηχανή αναζήτησης τον αριθμό τηλεφώνου σου και αμέσως θα σου υποδείξει αν έχεις πέσει θύμα «κλοπής». Μάλιστα, σου παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο έχεις εκτεθεί στο διαδικτυακό περιβάλλον και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να προστατέψεις τα δεδομένα σου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading