Lockdown Mode: Υπόσχεται ακραία ασφάλεια στις Apple συσκευές

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα το νέο Lockdown Mode που θα έρθει στα iPhone, iPad και Mac με την έλευση των iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura το φθινόπωρο. Πρόκειται για μια νέα επιλογή ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χρήστες που μπορεί να κινδυνεύουν από υψηλού επιπέδου στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις, όπως στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί υπάλληλοι, αλλά προφανώς μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον οποιονδήποτε χρήστη.

Το Lockdown Mode θα είναι εξαρχής απενεργοποιημένο και θα βρούμε την επιλογή στην ενότητα Privacy & Security στο μενού των ρυθμίσεων. Αφότου ενεργοποιηθεί (ή απενεργοποιηθεί) θα πρέπει να γίνεται επανεκκίνηση της συσκευής για να περάσει η αλλαγή.

Η Apple χαρακτηρίζει το Lockdown Mode ως το απόλυτο εργαλείο ασφαλείας, καθώς περιορίζει ακραία την λειτουργία διάφορων εφαρμογών για να προστατεύσει τον χρήστη. Μάλιστα, προσφέρει αμοιβή ύψους $2 εκατ. για όποιον καταφέρει να το παραβιάσει.

Τι ακριβώς φέρνει το Lockdown Mode

  • Στην εφαρμογή Messages μπλοκάρονται όλα τα επισυναπτόμενα αρχεία και τα previews των links
  • Στο FaceTime μπλοκάρονται όλες οι εισερχόμενες κλήσεις από ανθρώπους που δεν συμπεριλαμβάνονται στις επαφές του χρήστη, καθώς και οι προσκλήσεις για άλλες υπηρεσίες της Apple.
  • Απενεργοποιούνται ορισμένες τεχνολογίες (όπως το JIT JavaScript compilation) που αφορούν όσους web browsers είναι βασισμένοι στο WebKit της Apple (π.χ. Safari).
  • Αφαιρούνται τα shared albums από την εφαρμογή Photos και μπλοκάρονται οι προσκλήσεις για νέα shared albums.
  • Όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη, μπλοκάρονται όλες οι ενσύρματες συνδέσεις με άλλες συσκευές - περιφερειακά

Προφανώς δεν απευθύνεται στον κάθε χρήστη, αλλά αν ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων σας καλό είναι να γνωρίζετε πως θα υπάρχει η επιλογή από το φθινόπωρο.

[Apple]

Loading