Logitech MX Keys S και MX Anywhere 3S Review: Επιλογές από το πάνω ράφι

Η δημοφιλής σειρά Master SeriesMX) της Logitech εμπλουτίστηκε πρόσφατα με δύο νέα προϊόντα, ένα πληκτρολόγιο και ένα compact mouse, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον χώρο εργασίας και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα τους.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-11.jpg

Logitech MX Keys S Keyboard

Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποιο πληκτρολόγιο της σειράς MX θα είστε εξοικειωμένοι με τις αρκετές από τις δυνατότητες τους, απλά το νέο μοντέλο «S» προσθέτει το κάτι παραπάνω. Έχουμε μπροστά μας την ίδια εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή, οπισθοφωτισμό και υποστήριξη για όλες τις πλατφόρμες με εύκολη σύνδεση και εναλλαγή από συσκευή σε συσκευή, καθώς και πάρα πολύ καλή αυτονομία.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-9.jpg

Στο πακέτο του MX Keys S έχει συμπεριληφθεί το Logi-Bolt dongle που μπορείς να συνδέσεις σε υποδοχή USB-A στον υπολογιστή σου για να γίνει η σύζευξη με το πληκτρολόγιο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η σύνδεση του dongle φέρνει μαζί της και το λογισμικό Logi Options+ που μπορείς να χρησιμοποιείς για να συνδέσεις και να διαχειρίζεσαι και άλλα περιφερειακά της εταιρείας. Ουσιαστικά, το πληκτρολόγιο συνδέεται απευθείας με το dongle και όχι με το PC, επομένως, εάν αλλάξεις υπολογιστή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουμπώσεις το dongle στον νέο υπολογιστή για να χρησιμοποιήσεις άμεσα το πληκτρολόγιο σου. Παρόλα αυτά, εάν θέλεις να έχεις συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο σε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα, η προτιμότερη μέθοδος είναι μέσω Bluetooth χωρίς να μπλέκεις με το Logi-Bolt. Και σε αυτήν την περίπτωση η σύνδεση γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και είσαι έτοιμος.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-7.jpg

Η εναλλαγή μεταξύ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων συσκευών γίνεται άμεσα, καθώς στο πληκτρολόγιο υπάρχουν τρία ξεχωριστά κουμπιά που αντιστοιχούν στις τρεις συσκευές που υποστηρίζονται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κρατήσεις πατημένο το εκάστοτε κουμπί για να μεταπηδήσεις από τη μία συσκευή στην άλλη. Σημειώστε ότι το MX Keys S είναι συμβατό με Windows 10, Windows 11, macOS 10.15 ή μεταγενέστερη έκδοση, Chrome OS, Linux, iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση και Android 9.0 ή μεταγενέστερη έκδοση, άρα πρακτικά υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-6.jpg

Από πλευράς μεγέθους, κατασκευής και σχεδιασμού, το MX Keys S δεν είναι και η πιο compact έκδοση που έχουμε δει, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό πέρα από το γεγονός ότι δεν μεταφέρεται με την ίδια ευκολία άλλων keyboards. Είναι ένα πλήρες πληκτρολόγιο που συμπεριλαμβάνει numpad στην δεξιά πλευρά, αρκετά μακρύ και σχετικά «κοντό» με πολύ στιβαρή και αρκετά βαριά κατασκευή από premium υλικό (ζυγίζει κοντά στο 1kg). Όπως αναφέραμε, η μεταφορά δεν είναι και τόσο άνετη, παρόλα αυτά, απολαμβάνεις μια απόλυτα σταθερή εμπειρία χρήσης επάνω στο γραφείο και σίγουρα θα το εκτιμήσουν όσοι βασίζονται πολύ στο πληκτρολόγιο τους (π.χ. δημοσιογράφοι, προγραμματιστές). Τα πλήκτρα είναι μαλακά, σχεδόν αθόρυβα και με σωστή απόσταση μεταξύ τους για να γράφεις πραγματικά πολύ γρήγορα με άνεση, αλλά δεν μας άρεσε το γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί πατηράκια για να του δίνουν μια επιπλέον κλίση που βοηθά στην πιο ξεκούραστη πολύωρη χρήση. Φυσικά, μπορείς πάντα να κάνεις κάποια πατέντα για να το σηκώσεις ελαφρά, όμως, θα περίμενε κανείς ότι η εταιρεία θα το είχε σκεφθεί καλύτερα. Ποιος ξέρει, ίσως στο επόμενο μοντέλο να διορθωθεί…

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review.jpg

Η εμπειρία χρήσης είναι εξαιρετική και η Logitech έχει φροντίσει να προσθέσει ορισμένες ποιοτικές πινελιές που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα του χρήστη. Για παράδειγμα, στο κουμπί F6 κρύβεται συντόμευση για τα emoji προκειμένου να αποκτάς πρόσβαση με ένα κλικ σε αυτά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού διάφορων πλήκτρων για να δημιουργήσεις δικές σου συντομεύσεις ανάλογα με ό,τι σε βολεύει περισσότερο.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η συμπεριφορά του οπισθοφωτισμού που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ξεκινάς να πληκτρολογείς και απενεργοποιείται επίσης αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα όταν δεν το χρησιμοποιείς. Ανά τακτά διαστήματα ενδέχεται να «ξυπνήσει» ο φωτισμός όταν πιστεύει πως πλησιάζει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις, ενώ ρυθμίζεται αυτόματα η ένταση του ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό στον χώρο. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις χειροκίνητα τον οπισθοφωτισμό και την ένταση του και μάλιστα αν τον απενεργοποιήσεις μπορείς να αυξήσεις δραματικά την αυτονομία του MX Keys S.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-2.jpg

Μιας και αναφέραμε την αυτονομία, σε αυτές τις δύο εβδομάδες που χρησιμοποιούμε το MX Keys S προφανώς δεν χρειάστηκε καν να σκεφτούμε το ενδεχόμενο φόρτισης, δηλαδή ξεπεράσαμε και την υπόσχεση της Logitech για 10 ημέρες με ενεργοποιημένο τον οπισθοφωτισμό. Παρόλα αυτά, όταν έρθει η ώρα να το φορτίσεις απλά συνδέεις το καλώδιο USB-C και όσο φορτίζει μπορείς να το χρησιμοποιείς κανονικά.

Συνοψίζοντας, όσοι αναζητάτε ένα πλήρες πληκτρολόγιο χωρίς μηχανικά πλήκτρα με premium στιβαρή κατασκευή και ευκολία εναλλαγής από συσκευή σε συσκευή, το MX Keys S είναι μια εξαιρετική περίπτωση για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-5.jpg

MX Anywhere 3S Mouse

Για να περάσουμε τώρα στο νέο compact ποντίκι της εταιρείας, το MX Anywhere 3S, είναι ένα πραγματικά μικρό mouse που χωρά ολόκληρο στην παλάμη και λειτουργεί ταχύτατα επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να χρειάζεσαι mousepad. Ιδανικό μέγεθος για να το μεταφέρεις παντού με ευκολία, αλλά ενδεχομένως ορισμένοι θα το βρουν πολύ μικρό για να το χρησιμοποιούν με άνεση για ώρα. Ζυγίζει μόλις 95gr και παρά το πλαστικό υλικό που χρησιμοποιεί η Logitech, είναι αρκετά ανθεκτικό όπως διαπιστώσαμε μετά από πτώση από το γραφείο (δεν έκανε ούτε την παραμικρή γρατζουνιά).

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-8.jpg

Η αλήθεια είναι ότι σου αφήνει μια αίσθηση «ψεύτικου» λόγω του μικρού βάρους, μεγέθους και του υλικού κατασκευής, αλλά τουλάχιστον τα κουμπιά του δεν γλιστρούν και η ροδέλα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο για να την αισθάνεσαι πραγματικά όταν scrollάρεις. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι λειτουργεί παντού (ακόμα και επάνω σε γυαλί ή στο κρεβάτι), τρομερά ήσυχο για να μην εκνευρίζεις τους γύρω σου με τα κλικ, ενώ η σύνδεση του γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσω του Logi-Bolt dongle (σ.σ. πωλείται ξεχωριστά) ή μέσω Bluetooth. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι είναι αρκετά γρήγορο στην απόκριση για όσους παίζουν ανταγωνιστικά games, όμως το μικρό μέγεθος δεν το καθιστά ιδανική επιλογή για τέτοιου είδους χρήση. Κρατήστε και ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τον δείκτη DPI (έως 8.000) ανάλογα με τον τρόπο και τον χώρο εργασίας.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-4.jpg

Σχετικά με τη ροδέλα, το μεταλλικό υλικό και η κατασκευή βοηθούν τον χρήστη να αντιλαμβάνεται την παραμικρή κίνηση που κάνει, ενώ υπάρχουν δύο modes για το scrollάρισμα που εναλλάσσονται ανάλογα με τον τρόπο χρήσης. Το Free Spin mode περνά έως 1000 γραμμές το δευτερόλεπτο και το Ratchet Mode ενεργοποιείται όταν αντιλαμβάνεται πως θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της κίνησης από γραμμή σε γραμμή. Ο σχεδιασμός επιτρέπει την χρήση από αριστερόχειρες και δεξιόχειρες με τον ίδιο τρόπο και πέρα από το left/right κουμπί υπάρχουν επιπλέον δύο κουμπιά στην αριστερή πλευρά που μπορείς να προγραμματίσεις μέσα από το λογισμικό Logi Options+ (oι προκαθορισμένες λειτουργίες τους είναι για forward/back). Η ροδέλα μπορεί να πατηθεί για μια έξτρα λειτουργία που αποφασίζεις εσύ και από κάτω της υπάρχει ένα επιπλέον κουμπί για την ρύθμιση του DPI.

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-3.jpg

Όπως και στα υπόλοιπα mouse της Logitech, έτσι και στο MX Anywhere 3S η αυτονομία είναι από τα πολύ δυνατά στοιχεία του. Η εταιρεία υπόσχεται έως και 70 ημέρες χρήσης με μία φόρτιση, ενώ όταν χρειαστεί κουμπώνεις το καλώδιο USB-C στην πρόσοψη για να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς κανονικά ενόσω φορτίζει. Να αναφέρουμε ότι μόλις 1 λεπτό φόρτισης σου δίνει 3 ώρες χρήσης!

logitech-mx-keys-s-mx-anywhere-3s-techgear-review-1.jpg

Το MX Anywhere 3S είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους ταξιδεύουν πολύ και χρειάζονται mouse για να εργαστούν ή/και να διασκεδάσουν. Το μικρό μέγεθος είναι ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα, οπότε θα προτείναμε να το δείτε από κοντά προτού προχωρήσετε στην αγορά του για να δείτε αν σας ταιριάζει στο χέρι. Κατά τ’ άλλα, είναι εξαιρετικό σε όλους τους τομείς!

Loading