MacBook Pro: Απίστευτη ισχύς και αυτονομία στα νέα μοντέλα

Το κυρίως πιάτο της σημερινής παρουσίασης της Apple είναι φυσικά τα νέα MacBook Pro. Προτού περάσει, όμως, στις συσκευές, η εταιρεία προχώρησε στα αποκαλυπτήρια των ακόμη πιο ισχυρών δικών της επεξεργαστών M1 Pro και M1 Max που ξεφεύγουν σε απόδοση και αυτονομία.

M1 Pro / M1 Max

Αμφότερα είναι κατασκευασμένα σε κλίμακα 5nm και διαθέτουν 10-core επεξεργαστές CPU με 8x πυρήνες υψηλής απόδοσης + 2x πυρήνες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Εκεί που διαφέρουν είναι στη GPU, καθώς ο M1 Pro φτάνει έως 16-core GPU και ο M1 Max έως 32-core GPU. Ακόμη, ο M1 Pro υποστηρίζει μνήμη RAM έως 32GB με 200GB/s bandwidth και ο M1 Max διπλασιάζει τα νούμερα έως 64GB με 400GB/s bandwidth.

Από πλευράς επιδόσεων, οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν διπλάσια απόδοση σε σύγκριση με το προηγούμενο κορυφαίο MacBook Pro με επεξεργαστή Intel και έως 4 φορές καλύτερη απόδοση γραφικών στην έκδοση 16’’, ενώ στην έκδοση των 14’’ η βελτίωση φτάνει στα 3.7x και έως 11x αντίστοιχα. Συγκριτικά με 8-core PCs, η απόδοση είναι μεγαλύτερη κατά 1.7x φορές, αλλά με δραματικά μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (έως και 70% λιγότερο).

MacBook Pro 14 / 16

Ριζικός ο επανασχεδιασμός του MacBook Pro, το οποίο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις 14’’ και 16’’. Κατασκευή από αλουμίνιο, νέο σύστημα ψύξης στο εσωτερικό για καλύτερη διάχυση θερμότητας, μικρό βάρος και πάχος, επιτέλους ανανεωμένο πληκτρολόγιο με function keys σε πλήρες μέγεθος χωρίς Touch ID και επίσης επιτέλους επιστροφή υποδοχών HDMI, SD και audio in/out, αλλά και επιστροφή του MagSafe στην 3η του γενιά.

Περνώντας στην οθόνη, βλέπουμε μικρότερα bezels και notch στο επάνω μέρος για την κάμερα, με τον χώρο αριστερά και δεξιά από το notch να καταλαμβάνεται από τη menu bar! Η Apple φέρνει την τεχνολογία ProMotion και στις Liquid Retina XDR οθόνες των MacBook Pro με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz που προσαρμόζεται αυτόματα για μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας. Η φωτεινότητα φτάνει έως τα 1600nits για τρομερή ευκρίνεια ακόμα και στο φως της ημέρας.

MacBook Family

Η FaceTime HD κάμερα προσφέρει 2x φορές καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ανάλυση 1080p, ενώ έχουν τοποθετηθεί 3x μικρόφωνα και σύστημα 6 ηχείων με μεγαλύτερα tweeters και woofers για πολύ καλύτερη απόδοση μπάσου (80% βελτίωση), ενώ υποστηρίζονται κανονικά οι τεχνολογίες Spatial Audio και Dolby Atmos.

Στο κομμάτι της αυτονομίας μας πήραν τα μυαλά. Η Apple κάνει λόγο για 17 ώρες στο μοντέλο 14’’ και 21 ώρες στο μοντέλο 16’’! Η φόρτιση στο 50% γίνεται μέσα σε μόλις 30 λεπτά!

Η τιμή του MacBook Pro 14 ξεκινά από τα $1999, ενώ η τιμή του MacBook Pro 16 από τα $2499.

Σε εξέλιξη…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading