Αγωγή κατά της Activision από τον πρώην δικτάτορα του Παναμά, Manuel Noriega, για το Call of Duty: Black Ops 2!

rsz_manuel_noriega_cod_black_ops-_2

Πριν από λίγες ημέρες η Lindsay Lohan κατέθεσε αγωγή κατά της Rockstar Games, επειδή ένας χαρακτήρας του GTA V φέρεται να μοιάζει αρκετά με τη "διάσημη" σταρλετ, και τώρα ακολουθεί το παράδειγμα της ένα σίγουρα πιο ηχηρό δημόσιο πρόσωπο. Ο λόγος για τον πρώην δικτάτορα του Παναμά, Manuel Noriega, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά της Activision για το Call of Duty: Black Ops 2.

Ο 80χρονος πλέον Noriega και οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι η Activision χρησιμοποίησε ομοίωμα του για να αυξήσει τη δημοτικότητα και τα κέρδη του Black Ops 2, φυσικά χωρίς τη συγκατάθεση του. Για όσους έχουν παίξει το παιχνίδι, είναι ο κεντρικός ήρωας στην αποστολή "Suffer with Me" όπου οι παίκτες καλούνται να τον βρουν έξω από την πόλη του Παναμά.

"Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησαν (οι κατηγορούμενοι) την εικόνα του ενάγοντα έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στον τελευταίο, καθώς παρουσιάζεται ως ένοχος για πολλά φανταστικά ειδεχθή εγκλήματα. Ζητούμε αποζημίωση για την καταπάτηση του εθιμικού δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ενάγοντα, αφού παρουσιάζεται ως δολοφόνος, απαγωγέας και εχθρός του κράτους, αλλά και διαφυγόντα κέρδη από τις πωλήσεις του Black Ops 2 (σ.σ. περισσότερα από $1 δισ.)"

Ο Manuel Noriega ήταν δικτάτορας του Παναμά από το 1983 έως το 1989, μέχρι δηλαδή οι ΗΠΑ να εισβάλουν στη χώρα και να του αφαιρέσουν την εξουσία. Φυλακίστηκε το 1992 και πλέον ζει ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα στη χώρα του.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gaming, Misc and tagged . Bookmark the permalink.