Mark Zuckerberg: Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει open source Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI)

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση στο Instagram, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία αναπτύσσει την δική της Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) ανοικτού κώδικα. Στο πλαίσιο αυτού του project, η Meta ενώνει τις δύο από τις ερευνητικές ομάδες Τεχνητής Νοημοσύνης της - FAIR και GenAI - με στόχο την ανάπτυξη μιας πλήρους γενικής νοημοσύνης και την ελεύθερη διάθεσή της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να οικοδομήσουμε τη γενική νοημοσύνη, να την ανοίξουμε με υπευθυνότητα και να την καταστήσουμε ευρέως διαθέσιμη, ώστε όλοι να μπορούν να επωφεληθούν. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η επόμενη γενιά υπηρεσιών που χρειάζεται είναι η ανάπτυξη πλήρους γενικής νοημοσύνης, η ανάπτυξη των καλύτερων βοηθών Τεχνητής Νοημοσύνης, η Τεχνητή Νοημοσύνη για δημιουργούς, η Τεχνητή Νοημοσύνη για επιχειρήσεις και πολλά άλλα που χρειάζονται πρόοδο σε κάθε τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, από τη συλλογιστική μέχρι τον προγραμματισμό, την κωδικοποίηση, τη μνήμη και άλλες γνωστικές ικανότητες.

Ο Zuckerberg επεσήμανε, επίσης, ότι η Meta εκπαιδεύει αυτό το διάστημα το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Llama 3 και ανέφερε την «τεράστια υπολογιστική υποδομή» που κατασκευάζει με 350.000 Nvidia H100 GPUs. Διαφήμισε, επίσης, το Metaverse και τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban της εταιρείας. 

Οι άνθρωποι πρόκειται επίσης να χρειαστούν νέες συσκευές για την AI και αυτό θα φέρει κοντά την AI και το Metaverse σε βάθος χρόνου. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς πρόκειται να μιλάμε με την Τεχνητή Νοημοσύνη τόσο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και νομίζω ότι πολλοί από εμάς θα το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας γυαλιά. Αυτά τα γυαλιά είναι η ιδανική μορφή για να επιτρέψουμε σε μια Τεχνητή Νοημοσύνη να βλέπει ό,τι βλέπουμε και να ακούει ό,τι ακούμε. Έτσι, θα είναι πάντα διαθέσιμη για να βοηθήσει.

Loading