Marvel Rivals: Το νέο δωρεάν PvP multiplayer που θυμίζει το Overwatch

Η NetEase Games και η Marvel Games αποκάλυψαν επίσημα το Marvel Rivals, ένα free-to-play ομαδικό PvP shooter που αναπτύσσεται για PC.

Το Marvel Rivals, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Steam και το Epic Games Store, είναι παρόμοιο με το Overwatch, καθώς πρόκειται για μια εμπειρία multiplayer 6v6. Ωστόσο, ξεχωρίζει με την προοπτική τρίτου προσώπου και τα καταστρεφόμενα περιβάλλοντα, ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει το gameplay με την "αναδιαμόρφωση του εδάφους για τη δημιουργία τακτικών πλεονεκτημάτων".

Επιπλέον, το Marvel Rivals θα διαθέτει μια ιστορία συνυφασμένη με τις μάχες του, η οποία έχει γραφτεί από την NetEase, όπου η σύγκρουση μεταξύ του Doctor Doom και του μελλοντικού ομολόγου του από το έτος 2099 έχει αναγκάσει τα σύμπαντα να συγκρουστούν στην Timestream Entanglement, δημιουργώντας νέους κόσμους και άγνωστες ακόμα κρίσεις.

Το παιχνίδι θα διαθέτει μια σειρά από εμβληματικούς ήρωες και κακούς της Marvel για να διαλέξετε, όπως Iron Man, Spider-Man, Black Panther, Hulk, Loki, Rocket Raccoon, Groot, Scarlet Witch, Magneto, Storm, Magik και άλλους. Το πρώτο gameplay trailer παρουσιάζει μερικούς από αυτούς τους ήρωες σε δράση, καθώς και το πώς έχουν προσαρμοστεί οπτικά από τα κόμικς από τα οποία προέρχονται. Ο Spider-Man έχει τα web shooters του, ο Iron Man έχει την πτήση και τις ακτίνες λέιζερ και ο Doctor Strange έχει τη μαγεία του και φαίνεται ότι κάθε χαρακτήρας θα έχει ένα kit με τουλάχιστον πέντε ικανότητες αντίστοιχα.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το Marvel Rivals διαθέτει επίσης κάτι που ονομάζεται Team-Up Skills, έναν μηχανισμό που επιτρέπει στους ήρωες και τους κακούς να συντονίζουν μοναδικούς συνδυασμούς των δυνάμεών τους, οι οποίοι απελευθερώνουν μια ικανότητα συνέργειας. Στο trailer, βλέπουμε τον Rocket Raccoon να χρησιμοποιεί ένα Team-Up Skill πηδώντας στην πλάτη του Groot για να εξουδετερώσει τους εχθρούς, μαζί με τον Hulk και τον Iron Man, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις συνδυασμένες τεχνικές τους για να απελευθερώσουν την ενέργεια Gamma.

Η NetEase επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι θα προσφέρει στους παίκτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν άλλους κόσμους της Marvel, όπως το Asgard και το Tokyo 2099, και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι μάχες θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος, η οποία ενεργοποιείται από τις δυνάμεις των ηρώων που μπορούν να αναδιαμορφώσουν το έδαφος.

Το Marvel Rivals δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά οι developers επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξουν εποχιακά drops που θα εισάγουν νέους ήρωες και χάρτες.

Loading