Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, στην κορυφή η Samsung

Η τελευταία ανάλυση της Canalys μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για την παγκόσμια αγορά των smartphones και την πορεία των κατασκευαστών. Η εταιρεία αναφέρει ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 έγιναν αποστολές 275 εκατ. smartphones παγκοσμίως, ένα νούμερο που είναι κατά 9% μικρότερο από τα 300 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

canalys-global-smartphone-market-q1-2022.jpg

Στην κορυφή των κατασκευαστών εξακολουθεί να βρίσκεται για άλλη μια φορά η Samsung, η οποία πραγματοποίησε αποστολές 60 εκατ. smartphones με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει το 21% της συνολικής πίτας, ενώ ακολουθεί η Apple στη δεύτερη θέση. Αμφότερες είναι οι μόνες εταιρείες του Top 5 που παρουσίασαν αύξηση (3% έκαστη) χάριν στις κυκλοφορίες των Galaxy S22 Series και Galaxy A Series για την πρώτη, και iPhone 13 Series για την δεύτερη.

canalys-smartphone-sales-q1-2022.jpg

Ακολουθούν τρεις εταιρείες από την Κίνα, κατά σειρά Xiaomi, OPPO και vivo, με την πρώτη να παίρνει το 14% της παγκόσμιας αγοράς (πτώση 3%), την δεύτερη το 10% (πτώση 1%) και την τρίτη το 9% (πτώση 1%). Να σημειωθεί, όμως, ότι στα νούμερα της OPPO συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις των realme και OnePlus, όπως και στα νούμερα της vivo οι πωλήσεις της iQOO.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι το καταναλωτικό κοινό έχει αρχίσει να κρατά για περισσότερο καιρό τις συσκευές του και φαίνεται να έχει υπερκορεστεί η mid-range αγορά, γι’ αυτό οι πιο προσιτές συσκευές των Κινέζων κατασκευαστών αλληλοεξουδετερώνονται στον τομέα των πωλήσεων με αποτέλεσμα να «τρώει η μία εταιρεία το φαγητό της άλλης».

[Canalys]

Loading