Μέσα στο 2020 ξοδέψαμε περισσότερα από $143 δισ. σε mobile εφαρμογές και παιχνίδια

Ήταν αναμενόμενο ότι λόγω της πανδημίας COVID19 θα παρουσιαζόταν αύξηση στα downloads των mobile εφαρμογών και στη χρήση των φορητών συσκευών μας, αλλά και πάλι τα νούμερα που αποκαλύπτει η App Annie είναι άκρως εντυπωσιακά.

Η εταιρεία αναλύσεων για εφαρμογές δημοσίευσε την ετήσια έκθεση της απ’ όπου μαθαίνουμε πως οι χρήστες ξόδεψαν περισσότερα από $143 δισεκατομμύρια σε mobile εφαρμογές μέσα στο 2020, ένα νούμερο κατά 20% μεγαλύτερο σε σύγκριση με το ποσό που ξοδεύτηκε το 2019. Η πλειοψηφία αυτών των χρημάτων ξοδεύτηκε σε games και μάλιστα η App Annie εκτιμά πως θα ξοδευτούν περισσότερα από $120 δισ. Μόνο για mobile gaming μέσα στο 2021!

app-annie-state-of-2021.jpg

Έγιναν περισσότερα από 218 δισεκατομμύρια downloads εφαρμογών και παιχνιδιών, ενώ μόνο στο Android OS ξοδεύτηκαν από τους χρήστες 3.5 τρισεκατομμύρια ώρες, αριθμός που μεταφράζεται σε 25% περισσότερη χρήση των Android συσκευών σε σύγκριση με το 2019.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα περισσότερα downloads κατέγραψαν τα TikTok και Free Fire, τα περισσότερα χρήματα ξοδεύτηκαν στα Tinder και Honour of Kings, ενώ οι περισσότεροι ενεργοί χρήστες κάθε μήνα καταγράφονται στα Facebook και PUBG Mobile. Ειδικά στην κατηγορία των περισσότερων ενεργών χρηστών, οι πρώτες 4 θέσεις ανήκουν στα Facebook, WhatsApp, Messenger και Instagram, γεγονός που φαίνεται να δικαιώνει τις αγωγές περί μονοπωλίου κατά της εταιρείας…

top-apps-monthly-users-app-annie-2020.jpg

top-apps-downloads-app-annie-2020.jpg

top-apps-consumer-spend-app-annie-2020.jpg

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[App Annie]

Loading