Meta: Δοκιμάζει νέο σύστημα για να αποφύγει τις χρεώσεις της Apple

Ο CEO της Meta, Marc Zuckerberg ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές στο εργαλείο Subscriptions του Facebook οι οποίες θα δοκιμάσουν τις αυστηρές οδηγίες του App Store της Apple.

Αρχικά, για όσους δεν γνωρίζουν το εν λόγω εργαλείο, με το Subscriptions οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να επιτρέψουν στους ακόλουθους τους να πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή για να παρακολουθούν το περιεχόμενο τους – κάτι σαν το πρόσφατο Super Follows του Twitter.

Τώρα η Meta αναφέρει ότι θα εφαρμοστεί ένας προωθητικός σύνδεσμος στην εφαρμογή του Facebook για iOS που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφονται στους δημιουργούς περιεχομένου της αρεσκείας τους αλλά χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το εντός εφαρμογής σύστημα αγορών της Apple.

Ο Zuckerberg επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ξεκλειδώσουν «ευκαιρίες για τους δημιουργούς για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα», καθώς η προμήθεια του 30% που λαμβάνει η Apple στις συναλλαγές το καθιστά δυσκολότερο.

Με τον προωθητικό σύνδεσμο στο Facebook θα εμφανίζονται και επιπρόσθετες επιλογές αγοράς εντός της εφαρμογής που θα σχετίζονται με συνδρομές και όταν οι χρήστες θα εγγράφονται σε δημιουργούς χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο, θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν όλα τα κέρδη χωρίς να χάνουν το 30% από την προμήθεια της Apple. Επομένως, οι χρήστες θα κατευθύνονται σε έναν ιστότοπο για να ολοκληρώσουν την αγορά τους μέσω του Facebook Pay.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν εάν η νέα εναλλακτική λύση πληρωμής του Facebook είναι πλήρως σύμφωνη με τις οδηγίες του App Store της Apple, αλλά ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε στο The Verge ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση ήταν ανέκαθεν επιτρεπτή για iOS.

Η Apple δεν επιτρέπει στις εφαρμογές να προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμής, αλλά το Facebook φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να παρακάμψει αυτόν τον κανόνα, καθώς εάν οι δημιουργοί ζητάνε από τους χρήστες να πληρώνουν με διαφορετικό τρόπο, τότε το μπαλάκι είναι στους ίδιου - όχι στην εταιρεία - και είναι αμφίβολο εάν μπορεί να επέμβει σε αυτό η Apple.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading