Meta: Ετοιμάζει και αυτή μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων

Στον απόηχο των απολύσεων του 50% των εργαζόμενων της Twitter σε παγκόσμιο επίπεδο από το νέο αφεντικό της εταιρείας (Elon Musk), φαίνεται ότι θα έχουμε περισσότερες αναταραχές στον εργασιακό τομέα από ακόμα μία τεράστια εταιρεία τεχνολογίας. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, η Meta ετοιμάζεται και αυτή να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων θέλοντας να μειώσει αρκετά τον αριθμό από τους περίπου 90,000 ανθρώπους που απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Η είδηση αναδείχθηκε από την The Wall Street Journal, η οποία κάνει λόγο για το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που σχεδιάζει ο Mark Zuckerberg. Η Meta δεν έχει σχολιάσει επίσημα την είδηση μέχρι στιγμής, αλλά σε παλαιότερη δήλωση του, ο Zuckerberg είχε αναφέρει τα εξής:

Στα 18 χρόνια ύπαρξης της εταιρείας, είναι γεγονός ότι αναπτυχθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα κάθε χρόνο και πρόσφατα ο τζίρος μας παρουσίασε πτώση για πρώτη φορά. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προσθέσουμε περισσότερους ανθρώπους στις ομάδες μας σε περίπτωση που δεν υπάρχει λόγος.

Η αξία της μετοχής της Meta έχει παρουσιάσει συνεχόμενες πτώσεις το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της τεράστιας επένδυσης που έχει γίνει για την ανάπτυξη του περίφημου metaverse, το οποίο δεν έχει «εκτοξευθεί» όσο γρήγορα περίμενε ο Zuckerberg (το αντίθετο μάλιστα…). Ήδη αρκετοί μέτοχοι ζητούν περικοπές και μείωση των επενδύσεων και των εξόδων.

[via]

Loading