Meta: Νέα εργαλεία για την προστασία των νεαρών χρηστών

Η Meta συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως για πληθώρα ζητημάτων που αφορούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών στα Facebook και Instagram, με αποτέλεσμα να αναζητά διαρκώς νέους τρόπους για να τα αντιμετωπίσει.

meta-new-tools-2.jpg

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία προχωρά σε μια σειρά νέων μέτρων για τους λογαριασμούς που διατηρούν οι έφηβοι χρήστες στις πλατφόρμες της, όπως την ενσωμάτωση περισσότερων φίλτρων στην λειτουργία People You May Know, αυτόματη απόκρυψη της λίστας των φίλων τους και την προσθήκη νέων εργαλείων που αφορούν τον διαμοιρασμό ακατάλληλων εικόνων.

meta-new-tools-1.jpg

Στην ενότητα People You May Know θα πάψουν να εμφανίζονται λογαριασμοί που έχουν επισημανθεί ως «ύποπτοι» από άλλους έφηβους χρήστες και θα αποσυρθεί η δυνατότητα αποστολής μηνύματος από τους ύποπτους λογαριασμούς σε αυτούς των έφηβων. Ακόμη, όταν κάποιος έφηβος ξεκινήσει να αποστέλει μηνύματα σε ενήλικα, τότε θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση που θα ρωτά αν πραγματικά γνωρίζουν τον ενήλικα χρήστη στην πραγματική ζωή και στη συνέχεια ένα pop up παράθυρο με διάφορες επιλογές - ενέργειες για να αποτραπεί η περαιτέρω επικοινωνία αν το επιθυμεί.

meta-new-tools-3.jpg

Όσοι έφηβοι χρήστες δημιουργούν νέους λογαριασμούς σε Facebook και Instagram θα βλέπουν ενεργοποιημένες εξαρχής τις πιο αυστηρές δικλείδες ασφαλείας, όπως ποιος θα μπορεί να δει την λίστα των φίλων τους, τις σελίδες και τους χρήστες που ακολουθούν, τα posts όπου έχουν γίνει tag και ποιος θα έχει δυνατότητα σχολιασμού στα δικά τους posts.

meta-new-tools.jpg

Τέλος, η Meta συνεργάζεται με το NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children των ΗΠΑ) για να φτιάξουν μια πλατφόρμα που θα αφορά έφηβους χρήστες που ανησυχούν ότι ιδιωτικές στιγμές τους μπορεί να αναρτηθούν online χωρίς την συγκατάθεση τους.

[Meta]

Loading