Meta: Ωθεί τους χρήστες να ενεργοποιήσουν το 2FA αν οι λογαριασμοί τους είναι ευάλωτοι σε hackers

Η Meta ανακοίνωσε ότι εφεξής θα απαιτεί από τους χρήστες του Facebook που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Protect να χρησιμοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας των λογαριασμών τους από επίδοξους hackers.

Η πλατφόρμα του Facebook αναμένεται να εφαρμόσει τον νέο κανόνα τους επερχόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο. Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρθηκε ότι η ομάδα ανάπτυξης της δημοφιλούς πλατφόρμας εργάστηκε εντόνως για να καταστήσει εύκολη και απλή τη χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων από τους χρήστες, προκειμένου να τους προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία.

Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μπορέσουν όλοι οι χρήστες να συμμορφωθούν με τον νέο κανόνα, καθώς δεν χρησιμοποιούν όλοι ενεργά το Facebook.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας της Meta, Nathaniel Gleicher, είπε:

Μέχρι στιγμής, πραγματικά πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Βλέπουμε περισσότερο από το 90% των ανθρώπων να ενεργοποιούν το 2FA με επιτυχία, πριν την υποχρεωτική περίοδο.

Ο Gleicher επίσης είπε ότι 1,5 εκατομμύριο χρήστες περίπου έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Protect μέχρι στιγμής και 950.000 έχουν ενεργοποιήσει το 2FA. Τέλος, υπογράμμισε ότι το 2FA είναι μια δυνατότητα που χρησιμοποιείται ελάχιστα στην πλατφόρμα, με μόνο το 4% των μηνιαίων χρηστών να το ενεργοποιούν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Meta]

Loading