Meta: Παρουσίασε τον ισχυρότερο AI υπερυπολογιστή στον κόσμο

Η Meta προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του AI Research SuperCluster (RSC), ένας νέος υπερυπολογιστής που μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη φάση της κατασκευής του, ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα γίνει ο ισχυρότερος στον κόσμο για διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης προτού φτάσουμε στα μέσα του 2022.

Στο κομμάτι του hardware, ο RSC τροφοδοτείται από 760 συστήματα Nvidia DGX A100 και συνολικά 6080 GPUs, με τον αποθηκευτικό χώρο να “σπάζει” σε 175PB (petabytes) Pure Storage FlashArray, 46PB cache Penguin Computing Altus και 10PB Pure Storage FlashBlade.

Με το RSC η Meta ευελπιστεί πως θα καταφέρει να αναπτύξει βελτιστοποιημένα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης που θα μπορούν να εκπαιδεύονται με τρισεκατομμύρια δείγματα. Στόχος της, προφανώς, να ενισχύσει το περίφημο metaverse με νέες και ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί πως μόνο με την χρήση των υπερυπολογιστών θα γίνει εφικτό το πραγματικό άλμα στην εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό blog της Meta,

Ο RSC θα μας βοηθήσει να εκπαιδεύσουμε ταχύτερα μοντέλα που αναλύουν πολλαπλά σήματα για να διευκρινίσουν εάν μια ενέργεια, ήχος ή εικόνα είναι ζημιογόνα ή άκακη. Αυτή η έρευνα δεν θα βοηθήσει απλά τους χρήστες να είναι ασφαλείς στις υπηρεσίες μας σήμερα, αλλά και μελλοντικά μέσα στο metaverse. Από την επόμενη κιόλας φάση ανάπτυξης του RSC θα ξεκινήσουμε να βάζουμε τα θεμέλια για το metaverse.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Meta]

Loading