Μετά το Starlink έρχεται...το Starshield για κατασκοπεία

Η Εθνική Υπηρεσία Αναγνώρισης (NRO) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υπέγραψε σύμβαση ύψους $1,8 δισεκατομμυρίων με τη SpaceX για τη δημιουργία εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων που θα χρησιμοποιηθούν για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η νέα έκθεση αναφέρει ότι η NRO έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την SpaceX του Elon Musk για την ανάπτυξη εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων που θα είναι σχεδιασμένοι να τραβούν συνεχώς φωτογραφίες της Γης. Αυτοί οι δορυφόροι θα είναι ένα μείγμα από μεγάλους δορυφόρους απεικόνισης που έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή δεδομένων και δορυφόρους αναμετάδοσης που έχουν σχεδιαστεί για τη μετάδοση των δεδομένων που συλλέγονται.

Οι δορυφόροι μπορούν να παρακολουθούν στόχους στο έδαφος και να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφεραν οι πηγές. Κατ' αρχήν, αυτό θα επέτρεπε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταγράφει γρήγορα συνεχείς εικόνες των δραστηριοτήτων στο έδαφος σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη, βοηθώντας τις μυστικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις, πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο Reuters, το νέο δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων, το οποίο φέρεται να ονομάζεται Starshield, θα είναι τόσο τεράστιο σε δυνατότητες που "κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί". Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε η SpaceX ούτε το NRO επιβεβαίωσαν άμεσα τη σύμβαση ή την ανάπτυξη των υποτιθέμενων δορυφόρων, αλλά εκπρόσωπος του NRO απάντησε στο δημοσίευμα: "Το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης αναπτύσσει το πιο ικανό, ποικιλόμορφο και ανθεκτικό διαστημικό σύστημα πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης που έχει δει ποτέ ο κόσμος".

[via]

Loading