Meta Verified: Πλέον θα πληρώνεις για το μπλε τικ σε Facebook και Instagram

Στον δρόμο που χάραξε η Twitter επί ηγεσίας Elon Musk βαδίζει και η Meta, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την συνδρομητική υπηρεσία Meta Verified, η οποία κάνει πρεμιέρα σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία με κόστος $11.99/μήνα για το web και $14.99 για iOS. Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει αν σκοπεύει να ανοίξει τη συνδρομή και για τις συσκευές Android, αλλά λογικά θα ακολουθήσει κάτι αντίστοιχο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που προσφέρει το Meta Verified είναι η δυνατότητα να αποκτήσεις το περίφημο μπλε τικ που θα πιστοποιεί ότι είναι επίσημοι οι λογαριασμοί σου σε Facebook και Instagram, αφότου φυσικά επιβεβαιώσεις την κυριότητα του λογαριασμού χρησιμοποιώντας την επίσημη αστυνομική ταυτότητα σου. Σύμφωνα με τη Meta, όσοι επιλέξουν το συνδρομητικό πακέτο θα επωφεληθούν από ενισχυμένη αναγνωρισιμότητα και πρόσβαση στους λογαριασμούς τους (visibility και reach), καλύτερα προστασία απέναντι σε επιτήδειους που θέλουν να ξεγελάσουν το κοινό με παρόμοιους λογαριασμούς, αλλά και άμεση πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα της Meta να δημιουργήσει ένα νέο κανάλι εσόδων για την εταιρεία, μιας και έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα ο τζίρος της τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από το App Tracking Transparency της Apple. Η επέκταση του Meta Verified σε περισσότερες χώρες θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής.

[Meta]

Loading