Η Microsoft επιβεβαίωσε την παραβίαση λογαριασμών Xbox Live που κατείχαν πρώην και νυν εργαζόμενοί της, αναφέροντας ότι οι hackers δε συνέλεξαν τα SSNs (Social Security Numbers) των τελευταίων από την ίδια αλλά από κάποια τρίτη εταιρεία μέσω της οποίας απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

"Γνωρίζουμε ότι μια ομάδα hackers χρησιμοποίησε διάφορες social engineering τεχνικές για την παραβίαση Χbox Live λογαριασμών πρώην και νυν υπαλλήλων μας.

Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με τις αρχές καθώς και με άλλες εταιρείες που πλήχθηκαν για να δώσουμε τέλος στη συγκεκριμένη μέθοδο και να αποτρέψουμε άλλες μελλοντικές επιθέσεις. Η ασφάλεια είναι εξαιρετικά κρίσιμη για εμάς και δουλεύουμε καθημερινά για να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία στα μέλη μας."

Τα ευρήματα έφερε στη δημοσιότητα ο ερευνητής ασφαλείας Brian Krebs, ο οποίος λίγο αργότερα "τιμωρήθηκε" από τους hackers δεχόμενος ταυτόχρονα διαδικτυακή DDoS επίθεση στην ιστοσελίδα του και έφοδο στο σπίτι του από τις αρχές κατόπιν τηλεφωνικής φάρσας.

[via The Verge]

Advertisements