Microsoft Defender: Διαθέσιμη η preview έκδοση του antivirus για συσκευές Android

Μέσα στο Φεβρουάριο, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το antivirus λογισμικό της για συσκευές Android και iOS, χωρίς να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Από σήμερα, όμως, είναι διαθέσιμη η preview έκδοση του Microsoft Defender για συσκευές Android και σύμφωνα με την εταιρεία, θα πάει την προστασία την Android συσκευών ένα βήμα πιο μακριά σε σύγκριση με το ενσωματωμένο anti-malware της Google.

microsoft-defender-android-preview-1.jpg

Συγκεκριμένα, το Microsoft Defender πραγματοποιεί άμεσο έλεγχο για τον εντοπισμό malware ή ανεπιθύμητων εφαρμογών, ενημερώνοντας τον χρήστη με μια ειδοποίηση ότι η εφαρμογή που κατέβασε είναι ελεγμένη και ασφαλής. Επιπλέον, θα ελέγχει με anti-phishing εργαλείο τα εισερχόμενα μηνύματα (SMS, υπηρεσίες messaging, emails κλπ.) για links που ενδεχομένως αποτελούν κίνδυνο, ενώ η τεχνολογία Defender SmartScreen θα μπλοκάρει τις μη-ασφαλείς συνδέσεις που ενδεχομένως επιχειρούν κακόβουλες εφαρμογές εν αγνοία του χρήστη.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προστεθούν περισσότερα εργαλεία ελέγχου και θα δούμε την αντίστοιχη έκδοση για συσκευές iOS. Σημειώστε ότι η preview έκδοση είναι διαθέσιμη για όσους είναι ήδη πελάτες του Defender Advanced Threat Protection (ATP).

[via]

Loading