Προσπάθειες επί προσπαθειών από τη Microsoft για να πείσει τους χρήστες να δώσουν μια ευκαιρία στον Microsoft Edge browser, με την εταιρεία να ετοιμάζει πληθώρα βελτιώσεων και νέων λειτουργιών που θα γίνουν διαθέσιμες σε όλους με την έλευση του Windows 10 Creator's Update τον Απρίλιο.

Σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της, η Microsoft σημειώνει όλα τα νέα χαρακτηριστικά, ορισμένα εκ των οποίων έχουμε δει σε προηγούμενες αναφορές μας (π.χ. ενσωμάτωση ebook reader).

Η νέα έκδοση του web browser φέρνει καθαρότερο περιβάλλον χρήσης με νέα animations, δυνατότητα ομαδοποίησης των ανοικτών καρτελών με thumbnails, υποστήριξη του πρωτόκολλου WebVR για περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας και 3D, βελτιωμένο private browsing mode, πληθώρα νέων extensions και γενικότερες αλλαγές για ασφαλέστερη και γρηγορότερη πλοήγηση.

Να σημειωθεί ότι το μερίδιο χρήσης του Microsoft Edge browser ανέβηκε στο 5.48%, αλλά απέχει τρομακτικά από το 57.94% του Google Chrome. Στη δεύτερη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Internet Explorer με 19.71%, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Mozilla Firefox με 11.77%.

 

[Microsoft]

Advertisements