Η Microsoft καταθέτει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Motorola

Στο πλευρό της Apple φαίνεται να τάσσεται και η Microsoft με την κατάθεση αντιμονοπωλιακής αγωγής κατά της Motorola, ισχυριζόμενη ότι χρησιμοποιεί τις πατέντες της για την αναπαραγωγή online video ως "όπλο". Η μπάλα παίρνει και τη νέα ιδιοκτήτρια της τελευταίας, Google, την οποία κατηγορεί ότι δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Σύμβουλο της Microsoft, Dave Heiner, η Motorola ζητά την απόσυρση όλων των Windows PCs και Xbox 360 σε Ευρώπη και Β. Αμερική ή εναλλακτικά την αφαίρεση των προτύπων που επιτρέπουν την αναπαραγωγή video και την ασύρματη σύνδεση στο Internet:

"Πιθανότατα θεωρείτε δεδομένη τη δυνατότητα να παρακολουθείτε video στο smartphone, tablet, PC ή DVD/Blu-ray player και να συνδέεστε ασύρματα στο Internet. Αυτό συμβαίνει διότι χρόνια πριν η βιομηχανία ενωμένη εργάστηκε για τη θέσπιση κοινών τεχνικών προτύπων που κάθε εταιρεία θα μπορεί να χρησιμοποιεί. Η Motorola αλλά και όλες οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν έδωσαν μια υπόσχεση μεταξύ τους: να διαθέτουν τυχόν πατέντες τους σχετικές με τα πρότυπα αυτά σε λογικές τιμές και να μην τις εκμεταλλεύονται για να παρεμποδίσουν τους ανταγωνιστές τους. Η Motorola έσπασε την υπόσχεση αυτή και η Google δε δείχνει πρόθυμη να κάνει κάτι γι' αυτό."

Μάλιστα, η Microsoft ξεκίνησε σχετική καμπάνια με τίτλο "Google:Please don't kill video on the web" σε μια προσπάθεια να τραβήξει τα βλέμματα και να στρέψει με το μέρος της την κοινή γνώμη.

Θυμίζουμε ότι η Motorola ζητά το 2.25% των πωλήσεων της Microsoft από συγκεκριμένα προϊόντα για παραβίαση δύο πατεντών της και το 2.5% των πωλήσεων της Apple προκειμένου να της παραχωρήσει αδειοδότηση για πατέντες 3G/UMTS.

[πηγή slashgear]
Loading