Η Microsoft παρουσιάζει τις νέες Office Web Apps, για να έχεις Office παντού

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου Office, η Microsoft δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τις νέες Office Web Apps στα SkyDrive και Office 365 Preview. Η δοκιμαστική έκδοση προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί αρχεία στα Word, Excel, PowerPoint και OneNote απευθείας από τον web browser, χωρίς να έχει εγκαταστήσει το Office στον υπολογιστή του.

Microsoft Office Web Apps

Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν τις Office Web Apps θα παρατηρήσετε αρκετές διαφορές, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργικότητα, οι οποίες φυσικά παραπέμπουν στο νέο Office 2013 και ακολουθούν τις τρεις βασικές αρχές της Microsoft για τη νέα σουίτα:

1. Πρόσβαση από οπουδήποτε. Οι χρήστες πρέπει να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του Office από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει web browser. Αυτό σημαίνει υποστήριξη των σύγχρονων web standards (π.χ. HTML) και διασφάλιση της συμβατότητας σε μια ευρεία γκάμα συσκευών.

2. Πιστότητα με το Office. Τα αρχεία Office θα πρέπει να εμφανίζονται στον web browser όπως στην κανονική έκδοση. Οι Office Web Apps θα πρέπει να διατηρούν όλες τις αλλαγές στο περιεχόμενο, ακόμη και όταν δεν υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες του Office για desktop.

3. Συνεργασία και Διαμοιρασμός. Θα πρέπει να είναι πολύ εύκολος ο διαμοιρασμός και η συνεργασία με άλλους χρήστες, χωρίς να υπάρχει η ανησυχία για το λογισμικό ή τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Microsoft Office Web Apps PowerPoint

Να σημειωθεί ότι η πρώτη έκδοση των Office Web Apps έκανε την εμφάνιση της το 2010 και χρησιμοποιείται από 50 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, με αρκετούς να αποστέλλουν χρήσιμες προτάσεις τους για τη βελτίωση τους, οι οποίες υιοθετήθηκαν από τη Microsoft.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η νέα έκδοση φέρνει υποστήριξη για οθόνες αφής, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η χρήση τους στα επερχόμενα Windows 8 tablets.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις νέες Office Web Apps από εδώ.

[Microsoft]

Loading